h

Nieuws van de afdeling

29 september 2022

Succes: Westerscheldetunnel uiterlijk 2025 tolvrij

Foto: Sjaak Rijkse / Omroep Zeeland

In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 september heeft de 2e kamer unaniem voor het eerder tolvrij maken van de Westerscheldetunnel gestemd. De tunnel zou uiterlijk 2025 tolvrij moeten worden.

Lees verder
9 augustus 2022

Aangifte van milieudelict in de Hedwigepolder

Foto: SP

Mevrouw van Unen wilde vandaag aangifte doen tegen Minister Christianne van der Wal-Zeggelink wegens het begaan van een milieudelict in de Hedwigepolder. Met het afgraven van de dijken rond de Hedwigepolder wordt de hele – nu nog schone - polder ernstig vervuild met PFAS. Helaas kan je alleen aangifte doen van iets dat al gebeurd is. Na overleg met de officier van Justitie, heeft mevrouw van Unen besloten nu geen aangifte te doen en zich te beraden op andere stappen.

Lees verder
22 juli 2022

Vangnetregeling Openbaar Vervoer

Foto: SP

De SP heeft opnieuw vragen gesteld over het Openbaar Vervoer in Zeeland. Ditmaal over de versoberde vangnetregeling.

Lees verder
5 juli 2022

Afgraven dijk Hedwigepolder opnieuw stilgelegd

Foto: SP

Terwijl Minister voor Natuur en Christianne van der Wal de motie van de SP had ontraden, heeft de Tweede Kamer opnieuw met een ruime meerderheid een motie van de SP aangenomen. Met de motie moeten de werkzaamheden aan de oude zeedijk van de Hedwigepolder opnieuw stilgelegd worden.

Lees verder
26 juni 2022

De SP, boeren en stikstof

Foto: SP

De SP is voor het terugdringen van de uitstoot van stikstof en het beschermen van onze natuur, maar wij zijn niet tegen boeren. Sterker nog; de SP wil méér boeren. Dat kan als de boer met een kleiner bedrijf ook een fatsoenlijk inkomen heeft. Om dit te bereiken is een enorme schaalverkleining nodig.

Lees verder
25 juni 2022

SP Motie 'Snel een bevolkingsonderzoek' aangenomen

Al bijna een jaar lang pleit de SP voor een bevolkingsonderzoek. Er is een motie aangenomen in Provinciale Staten en in 5 gemeenten, Borsele, Kapelle, Reimerswaal, Hulst en Sluis, over dit bevolkingsonderzoek. De gedeputeerde vertelde dat dit bij de gemeenten ligt, en dat klopt ook. Maar de GGD heeft het zelf bij de gemeenten weggehaald, zelfs de minister van Volksgezondheid bemoeit zich er nu mee.

Lees verder

Pagina's

U bent hier