h

Nieuws van de afdeling

2 juli 2018

SP: Helihaven verplaatsen naar Sloe kan overlast beperken

Foto: SP

Krijgt de omgeving van Arnemuiden straks meer dan vierduizend helikoptervluchten per jaar te verwerken? Dat is nog geen uitgemaakte zaak. Op aandrang van de SP bekijkt het provinciebestuur of er een betere plek is dan vliegeveld Midden-Zeeland voor helikoptervluchten op de  windmolenparken in zee. Een heliplatform in het Sloegebied zou zo´n alternatief kunnen zijn.

Lees verder
29 juni 2018

Staking OV: Stopwatch-terreur Connexxion brengt reizigers in gevaar

Foto: SP Zeeland / SP Zeeland

,,Die stopwatch-terreur dwingt de buschauffeurs als ware formule-1 coureurs door het verkeer te gaan. Dat brengt zowel de chauffeurs als de reizigers en andere weggebruikers in gevaar." Met die uitspraak zette SP-Statenlid Sjaak Rijkse vrijdagmiddag in de Zeeuwse Statenzaal zijn motie kracht bij, bedoeld om de stakende busschauffeurs te steunen.

Lees verder
8 juni 2018

Oproep SP leidt tot actie provincie tegen bijensterfte

Zeeland bindt de strijd aan met de alarmerende sterfte van bijen en andere nuttige insecten. Daarmee omarmt  de provincie een oproep van de SP. Die kreeg vrijdag tijdens de Statenvergadering de grootst mogelijke steun. Alleen de eenmansfractie van de PvZ stemde tegen omdat de oproep niet alleen bedoeld is voor overheden en natuurbeschermers, maar vooral ook voor de boeren.

Lees verder
7 mei 2018

Doe mee: teken 'kerncentrales Doel moeten dicht!

Foto: Rob van Willigenburg

Het nieuws uit Doel wordt steeds verontrustender. Er is nu ook een lek ontstaan in het gevaarlijkste deel van de reactor in Doel 1. Dat is geen incident meer, maar bewijst dat de verouderde Belgische kerncentrales bij de grens met Zeeland, Brabant en Limburg nog gammeler zijn dan bij eerdere mankementen is gebleken.  De SP strijd al jarenlang voor sluiting van de kerncentrales.  En roept iedereen op daar aan mee te doen door een handtekening te zetten op: https://zeeland.sp.nl/doelmoetsluiten

Lees verder
26 april 2018

SP wil actie provincie tegen verdwijnen vlinders

Foto: Carina Dumais / www.carinadumais.com

Het provinciebestuur moet in actie komen om het leefgebied voor vlinders beter te beschermen, vindt de Statenfractie van de SP. Dat blijkt uit een reeks schriftelijke vragen van fractieleider Ger van Unen aan het dagelijks provinciebestuur. Aanleiding is een onderzoek van de Vlinder-en Libellenwerkgroep Zeeland. Daaruit is gebleken dat het aantal vlinders en het aantal soorten vlinders in Zeeland afneemt.

Lees verder
10 april 2018

Plan bedrijventerrein Trekdijk op drijfzand gebouwd

Foto: henk postma

Het Middelburg plan voor een bedrijventerrein aan de Trekdijk is op drijfzand gebouwd, vreest de Statenfractie van de SP. De gemeente kan zich er nog meer mee in de financiële nesten werken dan nu al het geval is. De SP-Statenleden Ronald Viergever en Sylvia Tuinder hebben er dinsdag een reeks schriftelijke vragen over gesteld aan het dagelijks provinciebestuur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier