h

Nieuws van de afdeling

7 juli 2024

Succes: SP-Motie voor halte lijn 19 in Antwerpen aangenomen

Foto: Marja Snoeren

SP Zeeland heeft afgelopen vrijdag 5 juli 2024 tijdens de vergadering van Provinciale Staten een motie ingediend voor het behoud van een halte voor lijn 19 in Antwerpen. Lijn 19 was ook wel bekend als de Bredabus.

Lees verder
5 juli 2024

Westerscheldetunnel tolvrij

Foto: SP

Vandaag, vrijdag 5 juli 2024 bespreken we in de Provinciale Staten van Zeeland eindelijk, na vele jaren van strijd, het voorstel om de Westerscheldetunnel per 1 januari 2025 tolvrij te maken. Weliswaar voorlopig alleen nog voor personenauto’s, maar toch. De bedragen die nodig waren om de hypotheek in één keer af te lossen konden we nooit uit onze eigen begroting halen. Daar hadden we het rijk voor nodig. En eindelijk kwam het voorstel met geld van het rijk om het dan ook echt mogelijk te maken. En dus zegt SP Statenlid Ger van Unen: “Vandaag …. vandaag is het feest!"

Lees verder
3 juli 2024

Motie voor een halte in Antwerpen

Foto: Marja Snoeren

SP Zeeland dient tijdens de vergadering van Provinciale Staten van Zeeland vrijdag 5 juli 2024 een motie in om buslijn 19 ook te laten stoppen op de P+R van Stabroek, zodat reizigers daar kunnen overstappen op de snelbus naar Antwerpen.

Lees verder
18 juni 2024

De SP in de Tweede Kamer ook bezorgd over Heros in Sluiskil

Foto: Anja Aarnoudse

Heros in Sluiskil (Zeeuws-Vlaanderen) is een afvalverwerker die onder andere bodemas met concentraties van lood en ijzer verwerkt. Nu ligt de bodemas onbedekt op het terrein en word de stof natgehouden. Toch bestaat de kans dat stof over het kanaal richting het dorp Sluiskil kan waaien. Volgens nieuwe regelgeving zouden stoffen zoals bodemas onder een overkapping opgeslagen moeten worden. Maar volgens de provincie Zeeland zou dat niet nodig zijn.

Lees verder
10 juni 2024

SP: meer binnenvaart, minder vrachtwagens

Foto: Anja Aarnoudse

Motie SP unaniem aangenomen

De komende jaren moet er volgens het provinciebestuur extra geld worden uitgetrokken voor de aanleg en onderhoud van wegen. Er rijden nu al veel vrachtwagens door de provincie en de verwachting is dat het vrachtverkeer de komende jaren nog sterk zal toenemen. Zeker na het tolvrij worden voor vrachtwagens van de Westerscheldetunnel. 

Lees verder
31 mei 2024

Belast de miljonairs, niet de natuur

Foto: SP

Onze campagne is van start! Op superzaterdag zijn door heel het land SP’ers de straat op gegaan, ook in Middelburg. Na de aftrap hebben we deelgenomen aan de Natuur- en Klimaatmars door Middelburg.

Lees verder

Pagina's

U bent hier