h

Nieuws van de afdeling

7 mei 2018

Doe mee: teken 'kerncentrales Doel moeten dicht!

Foto: Rob van Willigenburg

Het nieuws uit Doel wordt steeds verontrustender. Er is nu ook een lek ontstaan in het gevaarlijkste deel van de reactor in Doel 1. Dat is geen incident meer, maar bewijst dat de verouderde Belgische kerncentrales bij de grens met Zeeland, Brabant en Limburg nog gammeler zijn dan bij eerdere mankementen is gebleken.  De SP strijd al jarenlang voor sluiting van de kerncentrales.  En roept iedereen op daar aan mee te doen door een handtekening te zetten op: https://zeeland.sp.nl/doelmoetsluiten

Lees verder
26 april 2018

SP wil actie provincie tegen verdwijnen vlinders

Foto: Carina Dumais / www.carinadumais.com

Het provinciebestuur moet in actie komen om het leefgebied voor vlinders beter te beschermen, vindt de Statenfractie van de SP. Dat blijkt uit een reeks schriftelijke vragen van fractieleider Ger van Unen aan het dagelijks provinciebestuur. Aanleiding is een onderzoek van de Vlinder-en Libellenwerkgroep Zeeland. Daaruit is gebleken dat het aantal vlinders en het aantal soorten vlinders in Zeeland afneemt.

Lees verder
10 april 2018

Plan bedrijventerrein Trekdijk op drijfzand gebouwd

Foto: henk postma

Het Middelburg plan voor een bedrijventerrein aan de Trekdijk is op drijfzand gebouwd, vreest de Statenfractie van de SP. De gemeente kan zich er nog meer mee in de financiële nesten werken dan nu al het geval is. De SP-Statenleden Ronald Viergever en Sylvia Tuinder hebben er dinsdag een reeks schriftelijke vragen over gesteld aan het dagelijks provinciebestuur.

Lees verder
2 maart 2018

SP bouwt eerste (en laatste) huisje in het Nollebos

Foto: Carina Dumais

De SP heeft het eerste huisje gebouwd in het Vlissings Nollebos: een vogelhuisje. ,,En dat”, aldus lijsttrekker Sem Stroosnijder, ,,is wat ons betreft meteen ook het enige huisje dat hier komt.” Daarmee antwoordt de SP op de misleidende informatie die politieke tegenstanders over het Nollebos verspreiden.

Lees verder
22 februari 2018

Reportage RTV Lokaal van Zeeuwse aftrap SP-campagne raadsverkiezingen

Foto: SP / RTV Lokaal

De SP strijdt in Zeeland al jaren tegen het volbouwen van de kust met vakantiebungalows van mensen die louter uit zijn op eigen gewin. Dat was woensdag ook één van de aandachtspunten bij de Zeeuwse aftrap van de SP-campage voor de gemeenteraadsverkiezingen. PZC en Omroep Zeeland haalden er de neus voor op. Maar dankzij RTV Lokaal is toch een, zelfs zeer uitvoerige reportage beschikbaar van het eerste deel van de aftrap. Je vindt die hier: https://vimeo.com/256890329

Lees verder
19 februari 2018

Aftrap SP-campagne Zeeuwse gemeenteraden in Vlissingen

Foto: SP / nos

,,Stem tegen de sleepwet, en voor de democratie" Met die oproep opende Lilian Marijnissen maandag op vier plaatsen tegelijk de campagne van de SP voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hier een verslag van die spectaculaire start:  https://nos.nl/artikel/2218311-marijnissen-als-hologram-wij-laten-ons-re... In Zeeland is de aftrap a.s. woensdagavond 21 februari in de Machinefabriek te Vlissingen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier