h

Nieuws van de afdeling

18 januari 2024

LAAT DE ACUTE ZORG IN ZEELAND NIET KOPJE ONDER GAAN

Foto: Nick Pourquié / SP Zeeland

Woensdagavond 17 januari konden 40 mensen meepraten over de toekomst van de acute zorg in Goes en Terneuzen. Statenlid Ger van Unen en nog 3 SP-leden waren er op tijd bij om een toegangsbewijs voor deze avond te bemachtigen. Uit heel Zeeland waren SP-ers naar Goes gekomen om te demonstreren voor behoud van de acute zorg in Goes en in Terneuzen. Ze deelden flyers uit met daarop de belangrijkste overwegingen om de spoedeisende hulp voor de Zeeuwse ziekenhuizen aan beide zijden van de Westerschelde te behouden.

Lees verder
15 januari 2024

"Zorgalarm: De kritieke noodsituatie in de Zeeuwse acute zorg dreigt"

Foto: Marja Snoeren / zeeland.sp.nl

In het pittoreske Zeeland, waar de zilte lucht de neusgaten vult en de horizon gevuld is met uitgestrekte polders, dreigt een donkere schaduw over de gezondheidszorg te vallen. De alarmbellen luiden als nooit tevoren, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderzoekt de mogelijkheden om de Spoedeisende Hulp in Goes en Terneuzen te sluiten. Het lijkt erop dat het Ministerie en de Minister die verantwoordelijk zijn voor dit besluit de cruciale boodschap niet begrijpen: elke minuut telt, vooral in noodsituaties.

Lees verder
10 januari 2024

Moet de spoedeisende hulp in Goes en Terneuzen blijven?

Foto: SP

Jimmy Dijk van de Socialistische Partij heeft vragen gesteld aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht van Omroep Zeeland: "Moet de spoedeisende hulp in Goes en Terneuzen blijven? Ministerie haalt meningen op"

Lees verder
4 december 2023

Zeeuwse fracties verenigen zich op Paarse Vrijdag

Foto: Marja Snoeren / SP Zeeland

Op vrijdag 8 december hebben de Zeeuwse fracties van de Socialistische Partij Zeeland (SP), D66 Zeeland, PvdA-GroenLinks Zeeland en de Partij voor de Dieren Zeeland het regenboogakkoord ondertekend. Deze dag, ook wel bekend als Paarse Vrijdag, markeert een belangrijke mijlpaal in het streven naar gelijke rechten en acceptatie voor de LHBTI+-gemeenschap in de provincie Zeeland.

Lees verder
1 december 2023

Wat hebben de Zeeuwen nog te zeggen over de Zeeuwse kust

Foto: SP

Ger van Unen: “De Socialistische Partij was er bij toen er meer dan 5000 handtekeningen werden aangeboden op de petitie ‘Stop uitbreiding Roompot op Noord-Beveland. De gemeente stelde daarop het besluit uit. De SP was daar op de uitdrukkelijke uitnodiging van de inwoners. Het is niet de bedoeling van de SP om Gemeenteraadje te spelen, maar actie voeren met de inwoners is altijd de werkwijze van de SP. Ger: “Ik voel me wel degelijk ook volksvertegenwoordiger van de inwoners van Noord Beveland.”

Lees verder
30 november 2023

Verzet tegen het nieuwe Zeeuwse mobiliteitsplan

Foto: SP / Provincie Zeeland concessie 2025

Langzamerhand begint de omvang van het Mobiliteitsplan door te dringen bij vooral buschauffeurs en reizigers. Op het landelijk OV congres in Utrecht is er een rapportage ter sprake gekomen, een rapportage die de commissieleden in ieder geval nog niet ontvangen hebben.

Lees verder

Pagina's

U bent hier