h

INTERVIEW Lijsttrekker Lia Lievaart

29 januari 2007

INTERVIEW Lijsttrekker Lia Lievaart

lialievaart

Lia Lievaart uit Axel is onze nieuwe lijsttrekker. Ze volgt Fons Luijben op die in november is gekozen tot lid van de Tweede Kamer en dus niet terugkeert in Provinciale Staten. Lijstduwer Kees Slager vroeg Lia naar haar motivatie om in de politiek te gaan en haar oordeel over belangrijke Zeeuwse thema’s.

Je bent sinds kort in de VUT. Wat deed je vóór die tijd?Ik was docente. Mijn laatste jaren op het VMBO gaf ik Frans, Nederlands, aardrijkskunde en geschiedenis. Daarnaast was ik leerlingenbegeleider en dat was een belangrijke ervaring.

Hoezo?
Ik zag hoe belangrijk het voor de schoolprestaties van een kind is uit welk milieu het komt. Kinderen uit een achterstandsmilieu hebben het heel moeilijk vergeleken met kinderen van beter gesitueerden.
En daar kan de politiek iets aan doen!?
Ja, zó kwam ik bij SP. Eerst als stemmer en sinds ik in de VUT zit ook als actief lid.

Hoe actief? Folderen?
Ja, ik vind folderen zó leuk! Al die mensen waarmee je dan in gesprek komt over serieuze maatschappelijke zaken, daar kan ik van genieten.

Wat vind je belangrijk voor Zeeland de komende tijd?Dat we steeds een zorgvuldige afweging maken tussen voldoende werkgelegenheid en behoud van het Zeeuwse landschap.

Past de WCT daarin?
Ik heb er grote aarzelingen over. Of het veel extra werk oplevert is nog maar de vraag en je kunt de havenactiviteiten ook zónder containerterminal uitbreiden.

Wat vind je van ontpolderen?
Alleen doen als de boeren vrijwillig hun grond willen verkopen.

U bent hier