h

Westerscheldetunnel

29 september 2022

Succes: Westerscheldetunnel uiterlijk 2025 tolvrij

Foto: Sjaak Rijkse / Omroep Zeeland

In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 september heeft de 2e kamer unaniem voor het eerder tolvrij maken van de Westerscheldetunnel gestemd. De tunnel zou uiterlijk 2025 tolvrij moeten worden.

Lees verder
24 juni 2022

Algemene Beschouwingen: PFAS, Bevolkingsonderzoek, Openbaar Vervoer, Westerscheldetunnel en stikstof

Foto: SP

Tijdens de Algemene Beschouwingen in de Provinciale Staten op 24 juni 2022 liet SP Statenlid Ger van Unen een paar citaten horen uit een brief die KWF Kankerbestrijding aan de Tweede Kamerfractie van de SP heeft gestuurd:

Lees verder
20 juni 2022

Openbare lezing Westerscheldetunnel tolvrij

Foto: Mart Smit / SP Terneuzen

De Westerscheldetunnel kan tussen 1 januari 2023 en 1 juli 2025 definitief tolvrij worden. Dat staat in het draaiboek dat in de afgelopen maanden is opgesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Provincie Zeeland. In een brief aan Provinciale Staten geeft het provinciebestuur aan in te willen zetten op 2023.

Lees verder
16 juni 2022

Maak de Westerscheldetunnel tolvrij

De SP, SGP en BBB hebben bij de behandeling van de Voorjaarsnota in de Tweede Kamer samen het voorstel ingediend om de Westerscheldetunnel per 2025 tolvrij te maken. In de plannen van de regering zou hiervan pas op z’n vroegst in 2030 sprake zijn. De drie partijen zijn van mening dat het onrechtvaardig is om automobilisten nog langer te laten betalen voor hun enige verbinding met de rest van Nederland en vragen hiervoor de steun van de Tweede Kamer.

Lees verder
17 oktober 2021

Westerscheldetunnel eindelijk tolvrij

Foto: SP

Al jaren strijden de SP en de stichting Zeeland Tolvrij voor een tolvrije Westerscheldetunnel, op straat met handtekeningenacties, lokaal in de diverse gemeenteraden, regionaal in de Provinciale Staten van Zeeland en landelijk in de 2e en 1e kamer.

Lees verder
29 juni 2021

Tolvrije Westerscheldetunnel flinke stap dichterbij

Tolvrije Westerscheldetunnel flinke stap dichterbij. De SP is heel blij. De SP strijdt al sinds de opening van de tunnel om hem tolvrij te maken. Vandaag is er een hele grote stap gezet.

Lees verder
18 november 2020

Tolvrije Westerscheldetunnel

Foto: Sjaak Rijkse / Eigen

De SP en PvdA vragen in de 2e Kamer bij de begrotingsbehandeling voor Infrastructuur & Waterstaat € 30 miljoen om de Westerscheldetunnel alvast een jaar tolvrij te maken. “Iedere reis begint met een eerste stap”, zegt mede-indiener Gijs van Dijk (PvdA). “Het is zo onrechtvaardig dat Zeeuws-Vlamingen moeten betalen om de rest van Nederland te bereiken. Dit amendement dwingt het Rijk om ook mee te werken aan een oplossing voor iets dat Zeeland niet zelf kan en op zou hoeven lossen. In een jaar kun je in kaart brengen hoe Zeeland tolvrij structureel te regelen.” Van Dijk wil niet wachten tot de verkiezingen: “Dit zit de Zeeuwen al zo lang zo hoog, er moet nu wat gebeuren.” Hij wijst er bovendien op dat veel partijen, zoals de VVD en D66, zich nog steeds niet uitspreken over een tolvrije tunnel.

Lees verder
30 oktober 2020

WAAROM?! Tol Westerscheldetunnel

Foto: Sjaak Rijkse / Omroep Zeeland
8 februari 2019

SP blijft strijden voor tolvrije tunnel, maar helpt alvast mee de tol te verlagen

Foto: SP

,,Dit is niet wat we uiteindelijk willen. Wij willen zo snel mogelijk een tolvrije Westerscheldetunnel``, benadrukt de Zeeuwse SP-lijsttrekker Ger van Unen. Toch helpt ze mee alvast de tol wat te verlagen voor de Tag-gebruikers en de veelgebruikers.

Lees verder
5 maart 2017

Strijd mee met de SP voor een tolvrije tunnel

Foto: SP

Strijd mee met de SP voor een tolvrije Westerschelde-tunnel. De SP vecht hiervoor al vele jaren, zowel in Den Haag als in de Zeeuwse Staten. Nu het verkiezingstijd is doen Zeeuwse PvdA-kandidaten alsof ook zij zich sterk maken voor een tolvrije tunnel. In werkelijkheid hebben ze daar steeds TEGEN gestemd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier