h

PFAS

Foto: SP

9 augustus 2022

Aangifte van milieudelict in de Hedwigepolder

Foto: SP

Mevrouw van Unen wilde vandaag aangifte doen tegen Minister Christianne van der Wal-Zeggelink wegens het begaan van een milieudelict in de Hedwigepolder. Met het afgraven van de dijken rond de Hedwigepolder wordt de hele – nu nog schone - polder ernstig vervuild met PFAS. Helaas kan je alleen aangifte doen van iets dat al gebeurd is. Na overleg met de officier van Justitie, heeft mevrouw van Unen besloten nu geen aangifte te doen en zich te beraden op andere stappen.

Lees verder
5 juli 2022

Afgraven dijk Hedwigepolder opnieuw stilgelegd

Foto: SP

Terwijl Minister voor Natuur en Christianne van der Wal de motie van de SP had ontraden, heeft de Tweede Kamer opnieuw met een ruime meerderheid een motie van de SP aangenomen. Met de motie moeten de werkzaamheden aan de oude zeedijk van de Hedwigepolder opnieuw stilgelegd worden.

Lees verder
25 juni 2022

SP Motie 'Snel een bevolkingsonderzoek' aangenomen

Al bijna een jaar lang pleit de SP voor een bevolkingsonderzoek. Er is een motie aangenomen in Provinciale Staten en in 5 gemeenten, Borsele, Kapelle, Reimerswaal, Hulst en Sluis, over dit bevolkingsonderzoek. De gedeputeerde vertelde dat dit bij de gemeenten ligt, en dat klopt ook. Maar de GGD heeft het zelf bij de gemeenten weggehaald, zelfs de minister van Volksgezondheid bemoeit zich er nu mee.

Lees verder
24 juni 2022

Algemene Beschouwingen: PFAS, Bevolkingsonderzoek, Openbaar Vervoer, Westerscheldetunnel en stikstof

Foto: SP

Tijdens de Algemene Beschouwingen in de Provinciale Staten op 24 juni 2022 liet SP Statenlid Ger van Unen een paar citaten horen uit een brief die KWF Kankerbestrijding aan de Tweede Kamerfractie van de SP heeft gestuurd:

Lees verder
14 juni 2022

Voorlopig resultaat actie NU Ontpolderen NEE!

Foto: SP

Vandaag hebben we een brief van de minister ontvangen als antwoord op de handtekeningenactie NU Ontpolderen NEE!

Lees verder
10 juni 2022

Hedwigepolder - Stand van zaken

Foto: Foto Bas Czerwinski / voor het FD

Sinds de actie NU Ontpolderen NEE!, een initiatief van de SP, mede ondersteund door vele politieke partijen en maatschappelijke organisaties, is iedereen zich bewust geworden van de enorme gevolgen van het inlaten van met PFAS verontreinigd Westerscheldewater in de Hedwige-Polder. Het verzet hiertegen is groot, ook in de Provinciale Staten en zelfs in de landelijke politiek. Een motie in de 2e Kamer is aangenomen om de ontpoldering van de Hedwige uit te stellen.

Lees verder
18 mei 2022

Succes !! Motie Hedwigepolder aangenomen

Foto: SP

Onderstaande motie is met 124 Stemmen aangenomen.
Sandra Beckerman (SP) heeft direct in een brief gevraagd hoe het kabinet de motie gaat uitvoeren.

Lees verder
18 mei 2022

Actiedag NU Ontpolderen NEE!

Foto: SP

De actiedag zaterdag was een groot succes. Zon 200 mensen uit heel Zeeland hadden zich verzameld aan de Petrusstraat bij de dijk. Heerlijk weer, verkeersregelaars, EHBO-medewerkers, eten en drinken, stoelen voor mensen die niet lang konden staan, een dixie en uiteraard mocht de SP-Soepauto niet ontbreken.

Lees verder
13 mei 2022

Handtekeningenactie Nu Ontpolderen NEE!

Foto: SP
Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft een stapel met achthonderd handtekeningen in ontvangst genomen uit handen van SP Statenlid Ger van Unen, die samen met diverse politieke partijen en maatschappelijke groeperingen, de actiegroep Nu Ontpolderen NEE! heeft opgestart. 
Minister Harbers was in Zeeuws-Vlaanderen in verband met een werkbezoek aan Perkpolder.
 
De actiegroep vindt dat eerst de resultaten van de PFAS-onderzoeken - inclusief het bevolkingsonderzoek - bekend gemaakt moeten zijn en er tot die tijd pas op de plaats moet worden gemaakt met het ontpolderen van de Hertogin Hedwigepolder.
 

Lees verder
11 mei 2022

Nu ontpolderen NEE! roept op tot demonstratie

Foto: SP

De actiegroep Nu Ontpolderen Nee! roept op voor een demonstratie om te protesteren op zaterdag 14 mei a.s. om 13.30 uur. De locatie waar wordt verzameld is ter hoogte van de Petrusstraat bij de zeedijk.

Lees verder

Pagina's

U bent hier