h

Openbaar Vervoer

Foto: SP / SP bus

28 november 2022

Klanttevredenheidsonderzoek Openbaar Vervoer

Foto: Alex de Burger / Opmerkingen van scholieren over het Openbaar Vervoer

De SP had gevraagd of een brief over Klantentevredenheid en klachtenafhandeling openbaar vervoer 2021 op de agenda gezet kon worden bij de Commissie Economie. Om onduidelijke redenen is dit onderwerp toch niet op de agenda terecht gekomen. Vandaar dat de SP een aantal vragen stelt over onderwerpen die niet op de agenda staan.

Lees verder
20 oktober 2022

SP steunt stakende buschauffeurs met heerlijke vlaaien

Foto: Marja Snoeren / SP-ers op bezoek bij buschauffeurs in Terneuzen

Vandaag kwamen tientallen buschauffeurs bijeen bij de CO3 campus in Terneuzen. Statenlid Ger van Unen ging samen met leden van SP Hulst en SP Terneuzen langs bij de stakende chauffeurs. Zij boden hen heerlijke vlaaien aan om hen te steunen bij hun actie.

Lees verder
6 april 2022

Hoog ziekteverzuim zorgt voor meer busuitval

Foto: SP

De SP heeft tijdens de Statenvergadering van 1 april vragen gesteld over uitval van bussen waardoor reizigers in de problemen komen. Van enkele van onze leden kregen we het signaal dat er bussen uitvielen maar dat het probleem zo groot was wisten we niet.

Lees verder
31 maart 2022

SP signaleert problemen door uitvallen van bussen

Foto: SP

De fractie van de Socialistische Partij stelt in de aanstaande Statenvergadering vragen over het uitvallen van buslijnen vanwege ziekte van chauffeurs. Aanleiding voor deze vragen zijn klachten die de SP fractie heeft ontvangen van reizigers. Bijvoorbeeld van een oudere dame, die met lijn 20 naar Hulst wilde reizen. Haar werd verteld dat deze bus uitgevallen was en haar werd geen alternatief aangeboden. Ze heeft een uur op het station in Terneuzen staan wachten op de volgende bus. Een andere melding was van een reiziger die met de voorlaatste bus van Goes naar Terneuzen reisde. Haar werd verteld dat ze geluk had, want de laatste bus was uitgevallen.

Lees verder
18 december 2021

SP Motie Bredabus aangenomen

Foto: SP Zeeland

De motie van de SP om de Bredabus te behouden is door een meerderheid in de Provinciale Staten aangenomen.

Lees verder
2 december 2021

Openbaar Vervoer juist wel voor iedereen

Foto: SP Zeeland

De Statenfractie van de SP vindt het slecht dat het openbaar vervoer in Zeeland wordt uitgekleed en komt daarom met een alternatief plan.

Lees verder
25 maart 2015

SP roept nieuw college op om met oplossingen te komen voor het OV

In de eerste Statenvergadering op donderdag 26 maart dient de SP fractie een motie in waarmee het nieuw te vormen college wordt opgeroepen met structurele oplossingen te komen voor de ontstane problemen binnen het openbaar vervoer in Zeeland.

Lees verder
24 augustus 2014

SP stelt vragen over bereikbaarheid De Steenspil

De SP fractie heeft verbaasd gereageerd over de (aangepaste) schooltijden van De Steenspil in Halsteren. Komend schooljaar beginnen de scholieren om 9.30 uur en zij moeten dan naar school tot tegen half vijf. Voor veel  ouders en scholieren is dit onwenselijk. Met ingang van het nieuwe schooljaar gaan het Westerpoortcollege en ROC Prinsentuin in Halsteren samen door onder de naam De Steenspil. Scholieren die nog niet klaar waren op het voormalig Westerpoortcollege in Tholen zijn (noodgedwongen) mee verhuisd naar Halsteren.

Lees verder
30 mei 2014

SP stelt vragen over slechte staat van kwart van het Zeeuwse spoor

De SP Statenfractie van Zeeland heeft verbaasd gereageerd op het bericht dat 24% van het Zeeuwse spoor in slechte staat verkeert. Dit naar aanleiding van een artikel in de PZC van 30 mei. 

Lees verder
26 april 2014

Begin van een Zeeuws openbaar vervoersbedrijf?

"Eigenlijk moeten we Veolia dankbaar zijn, dat ze het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens niet meer willen exploiteren.” zei Roland van Tilborg, SP woordvoerder openbaar vervoer bij het interpellatiedebat tijdens de Statenvergadering van vrijdag."Doordat Veolia het niet meer wil doen en er ook geen ander bedrijf interesse heeft is er een uitgelezen mogelijkheid om dit, weer, in eigen provinciale handen te nemen. Dit is ook een mooie opmaat naar een geheel eigen Zeeuws OV bedrijf." 

Lees verder

Pagina's

U bent hier