h

Openbaar Vervoer

Foto: SP / SP bus

17 mei 2024

SP stelt vragen aan Gedeputeerde Staten over de MaaS-app

Foto: Pixabay

De Socialistische Partij (SP) stelt kritische vragen aan Gedeputeerde Staten over de toekomstige MaaS-app in Zeeland, naar aanleiding van het falen van een vergelijkbare app in Twente. Na het offline halen van de Twentse reisapp GOAN! vanwege het gebrek aan gebruik, maakt de SP zich zorgen over de Zeeuwse variant van deze app. Ger van Unen: “Wij als SP zullen er alles aan doen om te voorkomen dat er nog meer overheidsgeld wordt verspild aan een app die zeker niet werkt.”

Lees verder
5 april 2024

Regionale Mobiliteitsstrategie, Zo kan het ook

Foto: eigen foto

Zo kan het ook. Dat is de ondertitel van het rapport dat de Socialistische Partij Zeeland heeft geschreven om een bijdrage te leveren aan de discussie die vandaag in de commissie Economie is gevoerd. Gedeputeerde Staten stelden ons opnieuw een aantal belangrijke vragen om kaders te stellen voor de toekomst van het openbaar vervoer in Zeeland.

Lees verder
4 april 2024

SP presenteert vernieuwd rapport "OPENBAAR VERVOER JUIST VOOR IEDEREEN: Zo kan het ook" aan Provinciale Staten Zeeland

Foto: Eigen foto

Op vrijdag 5 april zal tijdens de commissie Economie van Provinciale Staten Zeeland het langverwachte rapport "OPENBAAR VERVOER JUIST VOOR IEDEREEN: Zo kan het ook" worden gepresenteerd door de Socialistische Partij (SP). Met dit rapport biedt de SP-fractie haar alternatieve plannen aan voor het Openbaar Vervoer in de provincie Zeeland.

Lees verder
6 oktober 2023

Een enorme kans voor het Openbaar Vervoer in Zeeland

Foto: SP

De Socialistisch Partij heeft schriftelijke vragen gesteld omdat geen enkele vervoerder zich heeft ingeschreven bij de provincie om vanaf 2025 met de bus in Zeeland te gaan rijden. Eerst werd duidelijk dat de huidige busmaatschappij Connexxion niet wil meedingen naar een nieuw contract, later bleek dat geen enkele vervoerder zich had ingeschreven.

Lees verder
8 maart 2023

Bredabus

Fragment uit het programma Zeeland Nu van Omroep Zeeland afgelopen maandag. SP heeft de Bredabus (lijn 19) uitdrukkelijk opgenomen in het verkiezingsprogramma.

Lees verder
7 februari 2023

SP Zeeland steunt de stakers

Foto: SP

Het personeel van het streekvervoer verdient een betere cao. Als SP Zeeland staan wij achter de staking en daarom zijn SP-leden uit diverse Zeeuwse afdelingen vanmiddag in Middelburg bij de stakers langs geweest om hen een hart onder de riem te steken.

Lees verder
28 november 2022

Klanttevredenheidsonderzoek Openbaar Vervoer

Foto: Alex de Burger / Opmerkingen van scholieren over het Openbaar Vervoer

De SP had gevraagd of een brief over Klantentevredenheid en klachtenafhandeling openbaar vervoer 2021 op de agenda gezet kon worden bij de Commissie Economie. Om onduidelijke redenen is dit onderwerp toch niet op de agenda terecht gekomen. Vandaar dat de SP een aantal vragen stelt over onderwerpen die niet op de agenda staan.

Lees verder
20 oktober 2022

SP steunt stakende buschauffeurs met heerlijke vlaaien

Foto: Marja Snoeren / SP-ers op bezoek bij buschauffeurs in Terneuzen

Vandaag kwamen tientallen buschauffeurs bijeen bij de CO3 campus in Terneuzen. Statenlid Ger van Unen ging samen met leden van SP Hulst en SP Terneuzen langs bij de stakende chauffeurs. Zij boden hen heerlijke vlaaien aan om hen te steunen bij hun actie.

Lees verder
22 juli 2022

Vangnetregeling Openbaar Vervoer

Foto: SP

De SP heeft opnieuw vragen gesteld over het Openbaar Vervoer in Zeeland. Ditmaal over de versoberde vangnetregeling.

Lees verder
24 juni 2022

Algemene Beschouwingen: PFAS, Bevolkingsonderzoek, Openbaar Vervoer, Westerscheldetunnel en stikstof

Foto: SP

Tijdens de Algemene Beschouwingen in de Provinciale Staten op 24 juni 2022 liet SP Statenlid Ger van Unen een paar citaten horen uit een brief die KWF Kankerbestrijding aan de Tweede Kamerfractie van de SP heeft gestuurd:

Lees verder

Pagina's

U bent hier