h

Fons Luijben neemt afscheid van de Staten

2 maart 2007

Fons Luijben neemt afscheid van de Staten

Fons LuijbenFons Luijben is volgende week voor het laatst Statenlid in de provincie Zeeland. Fons heeft zijn plaats in het provinciehuis geruild voor een plaats in de tweede kamer. Onlangs schreef hij een stuk over zijn eerste ervaringen:

En dan loop je daar ineens rond. In den Haag. Onwennig, houterig, schuchter, vol verbazing om je heen kijkend, regelmatig verdwalend in de lange gangen en vele trappenhuizen, maar zoals het een SP-er betaamt, vol strijdlust en met de vaste overtuiging de wereld te verbeteren.

Mijn "pakkie an " is Ouderenbeleid (in de meest brede zin van het woord), AOW en pensioenen. En Zeeuwse zaken natuurlijk. Dus krijg ik nu veel brieven van mensen die op het gebied van pensioenen allerlei voor hen vervelende zaken meemaken. En raak ik daardoor snel ingewerkt in de materie en kan ik straks iedereen duidelijk maken hoe belangrijk het wel is om vroegtijdig na te denken over "later". Voor zover jullie dat al niet begrepen hadden natuurlijk.
In mijn nieuwe kamer hebben mijn familiefoto's een prominente plaats. Nu het kabinet er is kan het echte werk beginnen. Ik hou jullie op de hoogte van mijn wel en wee.

Groeten, Fons.

U bent hier