h

Statenvergadering 16 mei 2008

25 mei 2008

Statenvergadering 16 mei 2008

“Statenvoorstel Dividend 2007. Delta NV."

De fractie van de SP kan instemmen met een dividenduitkering DELTA NV over 2007 van 57,265 miljoen. “Giga”-veel geld.

Naar aanleiding van het agendapunt “Statenvoorstel Dividend 2007. Delta NV., heeft Gertjan Bouterse het volgende gezegd:

Onderonsje

“Gisteravond werd ik opnieuw overvallen en getroffen door de beelden van de enorme verwoesting in Birma, als gevolg van een cycloon, en in China, als gevolg van een aardbeving. Een oude man, uit de regio Wenchuan in China, repte over de beving en probeerde, hevig ontdaan, in woord en gebaar aan te geven hoe verschrikkelijk het was geweest, en ook nu nog is. Hij had 20 diepe buigingen gemaakt voor de goden, of bedoelde hij een vergelijkbare heerser zoals wij die kennen, om genade te ontvangen.
Vreselijk.

Ik keek naar het nieuws van 8 uur. Na de eerder genoemde beelden nog een paar andere berichten, het weer, en dan is er de verdere voorbereiding van vandaag, onze Statenvergadering. Belangrijk, natuurlijk. We spreken hier over gewichtige en minder gewichtige zaken, die direct, of indirect invloed hebben op het doen en laten in het dagelijkse leven, van u en anderen.
De bijdrage van de SP-fractie over het Statenvoorstel dividend 2007 Delta NV, was al ontsproten en moest alleen nog op papier verschijnen. Die bijdrage zal ik u onthouden, mede naar aanleiding van wat ik u zojuist vertelde over Birma en China. De fractie van de SP kan instemmen met een dividenduitkering DELTA NV over 2007 van 57,265 miljoen. “Giga”-veel geld. Maar dit zijn andere miljoenen dan de miljoenen slachtoffers en die oude Chinese man.

De SP-fractie roept u, Provinciale –en Gedeputeerde Staten op om een aanzienlijk bedrag beschikbaar te stellen wat ten goede komt aan de slachtoffers in de getroffen gebieden.

Gedeputeerde Poppelaars reageerde positief op de woorden van Gertjan en beloofde de zaak in het College te bespreken. De PZC maakte de volgende dag melding van het standpunt van de SP-fractie en de reactie van de gedeputeerde daarop. Op dinsdag 20 mei jl. heeft de heer Poppelaars Gertjan Bouterse telefonisch laten weten dat de Provincie Zeeland 400.000 euro wil uittrekken voor de slachtoffers van de natuurramp in China en eenzelfde bedrag voor de slachtoffers in Birma.
In een telefonisch vraaggesprek met de PZC heeft Gertjan Bouterse aangegeven tevreden te zijn met de bedragen. “Naar mijn mening gaat het eigenlijk niet om de hoogte ervan. Al kun je maar één kind een nieuwe toekomst geven.”


U bent hier