h

Nieuws uit de Staten 4

5 juni 2008

Nieuws uit de Staten 4

In de maanden april en mei stonden in de Staten ondermeer de volgende onderwerpen op de agenda:

Beste partijgenoten,

1. Statenvoorstel kadernota aandeelhouderschap deelneming Delta NV
In zijn bijdrage namens de fractie verwoordde Gertjan Bouterse de zorg van de SP wat betreft het betaalbaar houden van de energie prijs. Wel gaf hij het college een voorzichtig compliment voor het invullen van actief aandeelhouderschap.

2. Statenvoorstel programmarekening 2007
De SP_fractie heeft zich gestoord aan het onduidelijke taalgebruik in dit rapport. Het is moeilijk vast te stellen welke plannen zijn gerealiseerd en welke niet, wat toch nodig is om de begroting naar waarde te kunnen beoordelen.

3. Statenvoorstel dividend 2007 Delta NV
De fractie stemt in met de dividenduitkering maar roept – bij monde van Gertjan Bouterse – Provinciale en Gedeputeerde Staten op om een aanzienlijk bedrag beschikbaar te stellen ten behoeve van de slachtoffers van de natuurrampen in Birma en China.
Aan zijn oproep is door GS gehoor gegeven.

4. De “Ziekenhuiskwestie”
Hoewel de provincie geen beslissingsbevoegdheid heeft in de perikelen rond de ziekenhuisfusie, heeft de SP-fractie er diverse keren bij het College op aangedrongen om al het mogelijke te doen om de zaak tot een oplossing te brengen.
Samen met de afdelingen heeft de Statenfractie een persbericht gepubliceerd met het standpunt van de SP in Zeeland over dit onderwerp.
----
Begin mei hebben Tim Thepass en Hans Segers schriftelijke vragen ingevolge artikel 44 gesteld naar aanleiding van het verdwijnen, na de dijkverzwaring, van het buitendijkse fiets- /wandelpad bij Baalhoek.
In de vragen werd gewezen op het grote recreatieve belang van dit pad.
---
Op 3 april heeft de fractie Hans van Heijningen op bezoek gehad. Scholingsmedewerker Harre van der Nat kwam met hem mee.
Basis van het gesprek was het verslag over de werkzaamheden van de fractie in 2007. Onderwerpen o.a.:
1. Ontpolderen
2. WCT
3. Contacten binnen de regio

Tijdens de regioconferentie van 20 april jl. in Rotterdam was het jaarverslag over 2007 opnieuw onderwerp van gesprek. Deze keer tussen de fractie en de afgevaardigden van de afdelingen. Gespreksleider was daar Nico Heijmans van het scholingsteam.

Wordt vervolgd.

U bent hier