h

Vertrek Bouterse uit Statenfractie

30 mei 2009

Vertrek Bouterse uit Statenfractie

Bouterse, duofractievoorzitter Sp in de Staten van Zeeland geroyeerd als SP-lid.

Wegens een conflict met de landelijke partijtop van de Socialistische Partij is de heer Bouterse uit Koudekerke uit de partij gezet. Bouterse hield zich sinds half 2007 niet aan de door hem onderschreven afdracht van ontvangen vergoedingen verkregen uit zijn lidmaatschap van de Staten van Zeeland.
Ondanks diverse pogingen van de penningmeester van de SP om tot een vergelijk te komen bleef de heer Bouterse weigeren om inzage te geven het hoe en waarom hij zich niet aan de afdrachtsregeling kon of wilde houden.

De landelijke partijraad restte niets anders dan conform de statuten de heer Bouterse te royeren.

Het gevolg hiervan is duidelijk: hij kon en mocht niet meer functioneren als lid en duovoorzitter van de SPfractie. Hem is daarom verzocht om zijn zetel ter beschikking te stellen aan de SP. Hij heeft hier géén gevolg aan gegeven.
In het kader van de nu ontstane situatie kon of wil de andere duovoorzitter, mevrouw Lia Lievaart-Kist, de beslissing van het landelijk bestuur niet verantwoorden en daarom heeft zij haar zetel ter beschikking gesteld aan de partij en treed terug als fractievoorzitter en lid van de Statenfractie per 1 september aanstaande.

De overige leden van de fractie betreuren de nu ontstane situatie zeer en beraden zich nu met het regio-overleg, i.c. de plaatselijke afdelingen in de provincie Zeeland, over het opvolgen van het lid Lievaart.

Wij zijn ervan overtuigd dat er een (deels) nieuwe en sterke fractie zal blijven in de Staten van Zeeland!

U bent hier