h

Westerscheldeloodsen niet blij met jachthaven Perkpolder

10 mei 2009

Westerscheldeloodsen niet blij met jachthaven Perkpolder

Tijdens het werkbezoek aan de loodsen Westerschelde is gebleken dat het gros van de loodsen niet blij zijn met een jachthaven in Perkpolder

De aanleg van een jachthaven met 350 ligplaatsen draagt niet bij aan de veiligheid ter plaatse van de voormalige veerhaven in Perkpolder. Dit was een vaak gehoorde uitspraak van het loodswezen bij monde van Guido de Rooij, aan boord van de Mirtak, het loodsenvaartuig. Ook de fractie van de SP heeft zo zijn bedenkingen. Rijkswaterstaat heeft berekend dat het er veilig zou zijn. Uit het uitgebrachte rapport scoort de veiligheid 19 punten van 21. Hoe lager het cijfer, is veiliger. Dus 19 valt net binnen het limiet. Deze cijfers zijn gebaseerd op cijfers uit het verleden. Wij vragen ons af: zou een nieuwe berekening, gebaseerd op de huidige cijfers ook binnen de marge vallen? Wij zijn het met de CdK eens dat de Westerschelde van ons allemaal is en niet alleen een toegang , lees vaarweg, naar Antwerpen. De bevolking moet natuurlijk ook op de Westerschelde kunnen en mogen recreëren! Een (zee)jachthaven in Vlissingen, Breskens of Cadzand is beter op zijn plaats.
De oud-wethouder van Hontenisse (Hulst) Ben Pauwels reageerde als door een wesp gestoken op deze uitspraken. Niet verwonderlijk natuurlijk als je weet dat hij toendertijd de trkker van Kloosterzande aan Zee was, waaruit later Plan Perkpolder is onstaan Hij vond dat het voldoende was uitgezocht acht jaar geleden door de gemeenteraad van Hontenisse! Maar beste heer Pauwels dit was 8 jaar geleden,leg de cijfers van nu ernaast!
Wij als SP denken niet dat het laatste woord hierover gesproken is.

Tim Thepass

U bent hier