h

Persbericht n.a.v. art.44 over Zenderwisseling Delta kabel

6 juli 2009

Persbericht n.a.v. art.44 over Zenderwisseling Delta kabel

SP-fractie stelt vragen over de per 1 juli ingegane kanaal- cq zenderwisseling op de Zeeuwse kabel.

Kloosterzande, 6 juli 2009

De fractie van de SP in de Staten van Zeeland en de regionale afdelingen, hebben de grootste moeite met Delta Digitale TV als onderdeel van Delta Multi Utility Company, omdat zij het aanbod van digitale televisie in Zeeland per 1 juli drastisch heeft aangepast cq beperkt.
Uit het basispakket zijn 16 kanalen verdwenen, waaronder ondermeer de publieke zenders Politiek 24, Journaal 24, GeschiedenisTV, e.a. Deze kanalen zijn nu onder gebracht in het z.g. pluspakket, waar een hoger prijskaartje aanhangt. Het bevreemd ons dat een commerciële zender als Playboy TV wel gratis te ontvangen is. De Socialistische Partij concludeert tevens, dat er in het vervolg dubbel betaald moet gaan worden om publieke Tv-zenders te kunnen blijven ontvangen; enerzijds betaald via het landelijke belastingstelsel en anderzijds via het pluspakket.
In een vraaggesprek op Omroep Zeeland heeft een woordvoerder van Delta verklaart:” Als er maar genoeg Zeeuwen klagen over de nieuwe zenderindeling, dan kan deze maatregel terug gedraaid worden.”
Met deze woorden in gedachte hebben de SP-fractie in de Staten van Zeeland en de diverse afdelingen van de SP in Zeeland een gezamenlijke web-actie gestart op www.zeeland.sp.nl om handtekeningen te verzamelen tegen de nieuwe zenderindeling op de (digitale) kabel.
Gelijktijdig met de start van deze actie heeft de SP-fractie vragen gesteld aan het college van de Provinciale Staten van Zeeland. Hierin vragen wij onder meer of zij als grootaandeelhouder van Delta Multi Utility hun invloed aan willen wenden om deze maatregel terug te draaien. Ook vragen wij of zij vinden dat de nieuwe zenderindeling een verschraling betekend voor het huidige zenderaanbod.

J.C. “Tim”Thepass, Kloosterzande

U bent hier