h

CDA gedeputeerde Poppelaars nieuwe dijkgraaf?

3 augustus 2009

CDA gedeputeerde Poppelaars nieuwe dijkgraaf?

In 2011 is het een vaststaand feit: de Zeeuwse waterschappen zijn gefuseerd! Alleen zal dit zonder dijkgraaf zijn. Nu verwachten wij niet dat de twee waterschappen stuurloos zullen ronddrijven in de Zeeuwse polders, maar toch zetten wij als Socialistische Partij hier enkele vraagtekens bij.

In de media, afgelopen vrijdag 31 juli, werd dhr. Toine Poppelaars genoemd als toekomstig dijkgraaf van waterschap de Zeeuwse Stromen. Nu is hij nog gedeputeerde in de Staten van Zeeland, maar hij heeft aangegeven dat deze termijn als gedeputeerde zijn laatste zal zijn. Hij zal dan zijn handen vrij hebben om het waterschap te besturen.
Dijkgraaf Gosselaar van het waterschap Zeeuwse eilanden vertrekt per 1 maart 2010 en dijkgraaf de Graaf (what’s in a name) van waterschap Zeeuws Vlaanderen vertrekt binnenkort al, per 1 november a.s. Zal dhr. Poppelaars een dubbelfunctie gaan uitoefenen wanneer deze twee heren zijn vertrokken? Hoe zal hij dit kunnen combineren met zijn functie van gedeputeerde en voorzitter van Zeeland Seaports? Zal hij dan tijdens overleggen en vergaderen iedere keer als hij het woord neemt tijdig van “pet” kunnen verwisselen?
De Socialistische Partij in Zeeland heeft in haar schriftelijke vragen aan het college o.a. gesteld of dhr. Poppelaars zijn beloning als interim dijkgraaf wil verrekenen met zijn bezoldiging als gedeputeerde, in deze tijd van economische teruggang zal dit als een nobel gebaar richting Zeeuwse bevolking zijn.

U bent hier