h

Kandidatenlijst Zeeuwse Staten 2011

30 november 2010

Kandidatenlijst Zeeuwse Staten 2011

Ger van Unen uit Hulst is door de leden van de SP gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen van provinciale staten op 2 maart 2011.

Tijdens de een druk bezochte regioconferentie in het Nieuwe Luxor te Rotterdam, stelden afgevaardigden van de SP-afdelingen in Zeeland de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vast. Tevens werd Trix de Roos met overgrote meerderheid gekozen als nieuwe regio-vertegenwoordiger.

Ger van Unen

werd geboren op 30-7-1959 op de Veluwe in het pittoreske vestingstadje Elburg en woont nu op Baalhoek, een buurtschap in de gemeente Hulst. Van Unen is al een kleine tien jaar actief voor de SP en sinds 6 jaar gemeenteraadslid in Hulst.


Roland in actie

# twee :

Roland van Tilborg,

Tholen. Huidig voorzitter van Tholen en vervangend commissielid in de raad, heeft ook aan diverse acties deelgenomen zoals behoudt van pinapparaten en bibliotheken. Hij laat zich niet gek maken en vraagt gerust om advies van anderen. Contact houden met alle afdelingen is zijn sterke punt.


Jeroen
# drie :

Jeroen van Dijen

, Middelburg
Zit in het bestuur van Middelburg, beheerst de nieuwe media en is creatief, actief en gedreven.
Heeft aan de wieg gestaan van Borssele 2 Nee, is de drijvende kracht achter Rood acties, organiseert politieke café´s en geeft scholingen. Daarnaast weet hij SP standpunten rustig en goed te verwoorden in de (nieuwe)media.



# vier :

Cora Wagter

, Zuiddorpe
Cora is absoluut niet bang om in het openbaar te spreken. Cora staat hoog op de lijst vanwege haar kennis op het gebied van Jeugdzorg. Ze is voor velen nog een onbekende maar wij hebben er vertrouwen in dat iedereen snel van haar zal horen.



# vijf :

Hans Segers

, Hulst
Hans is de huidige fractievoorzitter in de Staten.
Blijft graag betrokken maar wilde liever niet nog een keer de kar gaan trekken. Zijn analyses zijn sterk en zijn rekentalent is noodzakelijk voor het cijferwerk.



# zes :

Loes Passieux- Echtermeijer

,Goes
Loes is huidig statenlid. Is zeer betrokken op het gebied van welzijn. Zij is op dit moment ook raadslid en bestuurslid in Goes. Loes werkt bij Emergis. Zet zich in de staten in voor maatschappelijke zaken en heeft laten horen dat de mens boven economisch gewin gaat. Ze staat daarnaast altijd klaar voor acties.



# zeven :

Petroesjka Sterk

, Middelburg
Petroesjka is voorzitter van afdeling Middelburg. Naast het besturen heeft zij actie hoog in het vaandel staan (stond aan de wieg van Borssele 2 Nee en lokale actie met postbodes) en is veel op straat te vinden.
Zij is 17 jaar werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg en crisisopvang.



# acht :

J.C. "Tim" Thepass,

Hulst.
Zittend Statenlid, loopt evenmin weg voor zijn verantwoordelijkheid.
Heeft de kabelactie Delta tot een succes gemaakt en stond aan de wieg van Borssele 2 Nee. Heeft de 2e kamerfractie gevoed met op en aanmerkingen betreffende de afvoer en verwerking van Teerhoudend afval. Zet zich ook lokaal in voor de SP afdeling Hulst.



# negen :

Fenny Drop

, Terneuzen
Fenny is voor velen boven de Westerschelde nog een tamelijk onbekend gezicht. Daaronder heeft ze zich zeer actiebereid betoond op het gebied van openbaar vervoer. Als zij haar tanden ergens in zet dan weet ze van geen ophouden. Werkt als secretaresse bij een giropraktijk.



# tien :

Wilbert Mingelen

, Middelburg.
Leraar Maatschappij, brede kennis, maakt zich kwaad over de verrechtsing en daarmee verslechtering van de samenleving.



U bent hier