h

SP Vlissingen: Protest tegen sluiting bieb

25 februari 2011

SP Vlissingen: Protest tegen sluiting bieb

Voorafgaand aan de raadsvergadering van 24 februari werd de Vlissingse wethouder van Dooren overstelpt met boeken door de SP. De boeken waren verzameld tijdens een protestactie van de SP tegen de voorgenomen sluiting van de bibliotheek 't Spui en de bibliotheek Oost-Souburg. Inwoners konden daarbij hun eigen boeken inleveren bij de stand van de SP met een boodschap aan de wethouder in de kaft geschreven. Behalve de ruim 200 boeken werden aan de wethouder ook nog eens 250 handtekeningen overhandigd.



De wethouder heeft sinds de bekendmaing van de sluiting veel kritiek gekregen maar kon de actie van de SP wel waarderen. "Deze actie toont de betrokkenheid van de Vlissingers bij hun stad en daar ben ik blij mee" aldus de wethouder.

De SP heeft een vervolg-protest aangekondigd; zaterdag 5 maart volgt een nieuwe actie voor het behoud van de bibliotheken. "We krijgen nog steeds reacties van mensen die willen meedoen met het protest tegen de sluiting. Wij gaan door met onze actie totdat de wethouder afziet van dit vreselijke plan" aldus Lian Colijn, fractievoorzitter van de SP Vlissingen.

U bent hier