h

'Aanpak fileleed Vlaketunnel kan beter'

1 november 2011

'Aanpak fileleed Vlaketunnel kan beter'

"De calamiteitenplannen voor de rijkswegen worden bijgesteld naar aanleiding van de ervaringen met de door u beschreven verkeerschaos." Dat schrijft het college van Gedeputeerde Staten in reactie op vragen van SP Statenlid Roland van Tilborg.

In het weekend van 1 oktober werd de Vlaketunnel volledig afgesloten om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Daarop volgde een verkeerschaos met gigantische files.

Zo werd de brandweer opgeroepen en hebben de hulpdiensten een commandopost moeten instellen om het verkeer te regelen. Op een gegeven moment was de file dusdanig van omvang dat besloten werd om de Vlaketunnel alsnog 2 uur open te stellen zodat het verkeer kon passeren.

'Rijkswaterstaat gaat naar aanleiding van onze vragen onderzoeken of werkzaamheden in de toekomst niet flexibeler zijn uit te voeren.' zegt Van Tilborg. 'Je kan namelijk ook de verkeersstromen door 1 tunnelbuis leiden of het autoverkeer in bloktijden door te laten. We zagen dat dit ook mogelijk was op 1 oktober.'

'Verder zou ik ervoor pleiten om werkzaamheden vooral uit te voeren op tijden dat je het minste verkeer verwacht, doordeweeks van elf uur 's avonds tot vijf uur 's ochtends bijvoorbeeld.'

Antwoord op vragen verkeerschaos Vlaketunnel ( 59 KB .pdf )
Chaos rondom Vlaketunnel

U bent hier