h

'Borssele 2 Nee' gaat op non-actief wegens succes

15 april 2012

'Borssele 2 Nee' gaat op non-actief wegens succes

Afgelopen vrijdag is het Zeeuws actiecomité Borssele 2 Nee voor de laatste keer bij elkaar gekomen.

In mei 2010 hebben de Zeeuwse afdelingen van de SP het comité opgericht om met een breed platform tegen de nieuwe kerncentrale te strijden. Het comité heeft in deze twee jaar ruim 30 acties gevoerd, variërend van demonstraties tot informatiebijeenkomsten en filmavonden.

'Omdat de energiebedrijven Delta, RWE en EDF hun plannen voor jaren in de ijskast hebben gezet is er geen directe oorzaak meer om actie te voeren,' zegt Petroesjka Sterk, secretaris van het actiecomité. 'Zolang er nog in Nederland een enorm energie-overschot is moet je ook helemaal geen nieuwe kolen- of kerncentrales bouwen.'

Het comité is niet bang dat Delta de plannen weer snel uit de ijskast zal trekken. 'Volgens de deskundigen blijft Nederland nog met een overschot aan energie zitten tot na 2040, tegen die tijd moeten we gewoon zorgen dat we dat gat kunnen opvullen met duurzame energie. Die kans willen wij nu met beide handen grijpen!'

 

Volkskrant: Actiegroep 'Borssele 2, nee' heft zich op

 

U bent hier