h

SP: 'Maak N57 veiliger met middenberm'

23 april 2012

SP: 'Maak N57 veiliger met middenberm'

De SP wil dat de provincie Zeeland druk uitoefent op Rijkswaterstaat om een betonnen middenberm te plaatsen op de N57. Dat vraagt Statenlid Roland van Tilborg aan het college van Gedeputeerde Staten.

Gepubliceerd door d_vdm volgens Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)foto: d_vdm (CC BY-SA 2.0)
Aanleiding hiervoor is het ongeval bij Ouddorp afgelopen vrijdag waarbij 3 slachtoffers overleden. 'Het is hartstikke treurig dat er weer eerst een ongeluk moet gebeuren voordat er opnieuw kritisch naar de veiligheid van de N57 wordt gekeken.' zegt Van Tilborg. 'Maar ik verbaas me nog meer dat Rijkswaterstaat Zeeland vast blijft houden aan haar papieren werkelijkheid en geen aanleiding ziet om snel maatregelen te nemen.'

Sinds 2008 heeft de N57 vanaf Goedereede tot aan de A15 een betonnen middenberm en zijn hier de ongevallen met dodelijke afloop verminderd. Zeeland begint weliswaar halverwege de Brouwersdam maar ook het stuk van de N57 tussen de grens van Zeeland en Goedereede valt onder de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat Zeeland.

Op 10 december 2008 is door alle Zeeuwse gemeenten en waterschappen én Rijkswaterstaat Zeeland het Zeeuws Manifest Verkeersveiligheid getekend. Hiermee hebben zij de ambitie van het college ‘Op weg naar nul vermijdbare verkeersslachtoffers’ onderschreven. Verder hebben zij beloofd de komende jaren extra te investeren in maatregelen voor de verkeersveiligheid. Het doel waar ook Rijkswaterstaat voor getekend heeft is om 2020 van Zeeland de veiligste provincie van Nederland te maken.

UPDATE:

11-06-2012 • Het College van Gedeputeerde Staten wil terughoudend zijn met het afdwingen van fysieke verkeersmaatregelen op niet-Zeeuwse wegen. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de SP.

Statenlid Roland van Tilborg, woordvoerder Mobiliteit; 'Natuurlijk kan ik deze reactie begrijpen als het gaat om een weg waar Zeeland niets mee te maken heeft, maar dit gedeelte van de N57 valt wel onder de directe verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat Zeeland!'

'Dat Rijkswaterstaat helemaal geen aanleiding ziet om snel maatregelen te nemen begrijp ik dan ook echt niet' aldus Van Tilborg. 'In het eerste halfjaar van 2012 zijn op dit stuk weg al meer ongevallen gebeurd dan in heel 2011 en dan moet het toeristenseizoen nog beginnen!
De SP is zich er ook van bewust dat goede verkeersmaatregelen niet van de ene op de andere dag geregeld kunnen worden maar waar een wil is, is een weg. Een juiste weg!'

Bekijk de volledige update:
Provincie wil geen betere verkeersveiligheid N57 eisen

pdf Schriftelijke vragen over veiligheid N57 ( 97KB )
Omroep Zeeland: 'Rijkswaterstaat moet N57 veiliger maken'
PZC: SP stelt vragen over veiligheid N57 bij Ouddorp
Omroep Zeeland: Zuid-Holland: Zeeland moet N57 veiliger maken

U bent hier