h

Provincie volgt SP: geen volledige sluiting kanaal door Walcheren

23 juni 2012

Provincie volgt SP: geen volledige sluiting kanaal door Walcheren

Het dagelijks provinciebestuur komt terug om het voornemen om het kanaal door Walcheren twee maanden af te sluiten voor onderhoud, zo blijkt uit een bericht van de PZC op 22 juni.

Roland van Tilborg reageert verheugd: 'Een sluiting van het kanaal door Walcheren zou betekenen dat lokale ondernemers, die van dit kanaal afhankelijk zijn voor de levering van hun grondstoffen, maar liefst twee maanden zonder aanvoer komen te zitten. In een economisch onzekere tijd kan dat de nekslag betekenen voor de lokale bedrijven.'

Gepubliceerd door  drhenkenstein volgens Attribution-Noncommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)foto: drhenkenstein (CC BY-NC-SA 2.0)
Tijdens de Statenvergadering van 9 maart heeft de SP al mondelinge vragen gesteld over het voornemen om het Kanaal door Walcheren in het voorjaar van 2013 twee maanden te stremmen voor het vaarverkeer. De sluiting zou nodig zijn voor groot onderhoud aan de bruggen.

Gedeputeerde Van Beveren reageerde dat er in maart een brief naar de direct betrokkenen gestuurd was met daarin de informatie dat voor het groot onderhoud deze stremming nodig zou zijn. Hierop kwam veel weerstand vanuit de bedrijven over de gang van zaken. De Gedeputeerde gaf de toezegging dat er (alsnog) overleg plaats zou gaan vinden om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen.

'Gelukkig heeft de Provincie nu voor maatwerk gezorgd, natuurlijk zal er altijd hinder blijven bestaan als je een brug tijdelijk buiten werking stelt maar we zijn blij dat er nu naar alle betrokken partijen geluisterd is.' aldus Van Tilborg.

PZC: Provincie houdt niet langer vast aan blokkade Kanaal door Walcheren

U bent hier