h

ROOD maakt studenten blij met OV-jaarkaart

7 juni 2012

ROOD maakt studenten blij met OV-jaarkaart

Vandaag hebben actievoerders van ROOD, jong in de SP, gratis OV-jaarkaarten 'uitgedeeld' op het ROC Mortiere, Middelburg. Het ging om een ludieke actie waarbij studenten die nog niet in het bezit zijn van een OV-jaarkaart op de foto konden met een mega-kaart van één bij anderhalve meter.

Met een polaroid-fototoestel werd een afdruk gemaakt die de studenten direct meekregen.



ROOD-woordvoerder Jeroen van Dijen: 'We vragen op een ludieke manier aandacht voor deze discriminatie op basis van leeftijd of opleiding. Als je een HBO opleiding volgt of naar de universiteit gaat dan krijg je wel gewoon een OV-jaarkaart ongeacht je leeftijd, dus waarom dan niet ook voor de MBO-studenten?'

De actieve jongeren van ROOD hebben via de website gratisnaarschool inmiddels al 1600 handtekeningen verzameld. 'Maar na vandaag worden dat er alleen nog maar meer, niet alleen minderjarige studenten tekenden voor onze actie, ook studenten die al ouder zijn. Het ROC staat volledig achter onze actie, er was zelfs een leraar die een hele stapel met flyers meenam om in zijn klas uit te delen.' zegt Van Dijen verheugd.

De jongeren hopen met de verzamelde handtekeningen voldoende druk uit te kunnen oefenen op de provincie Zeeland om de OV-jaarkaart beschikbaar te stellen aan minderjarige MBO-studenten, in navolging van de provincies Groningen en Limburg.

U bent hier