h

Statenleden gaan 2 maanden op doorbetaald reces

24 juni 2012

Statenleden gaan 2 maanden op doorbetaald reces

De Provinciale Staten zien niets in het plan van de SP om de vergoeding voor Statenleden te verlagen. Dat bleek vrijdag bij stemming over een motie die de SP had ingediend.



Statenlid Jeroen van Dijen: 'In de laatste vergadering voor het zomerreces wilden we vragen om niet langer de vergoeding uit te betalen over de maanden juli en augustus. De vergoeding die de Statenleden ontvangen ( 1079,05 bruto per maand ) zien wij als een compensatie voor het bijwonen van vergaderingen, waardoor je die dag niet kan werken. Tijdens het zomerreces zijn er geen vergaderingen, dus ook geen reden om die vergoeding te blijven ontvangen.'

De socialisten noemen het ongepast dat de Statenleden wél voor miljoenen willen bezuinigen op belangrijke organisaties als TerraMaris, de Zeeuwse bibliotheek en stichting cultureel erfgoed, maar niet kritisch naar de eigen beloning kijken.

'We zouden juist een goed signaal afgeven als we duidelijk maken dat we niet alleen bij anderen snijden maar ook zelf een bijdrage doen aan de bezuinigingen. De besparing zou neerkomen op ongeveer 80.000 euro per jaar.' aldus Van Dijen.

Alleen de SP steunde de motie.

pdfMotie SP: Verlagen vergoeding Statenleden ( 69KB )

U bent hier