h

SP opent meldpunt Jeugdzorg

12 juli 2012

SP opent meldpunt Jeugdzorg

De statenfractie van de SP Zeeland heeft een meldpunt (/jeugdzorg) geopend voor medewerkers in de jeugdzorg. Via dit meldpunt vragen de socialisten aan medewerkers uit de jeugdzorg, in het bijzonder Bureau Jeugdzorg en Juvent, hun ervaringen te delen en aan te geven waar het in de jeugdzorg beter kan.



Fractievoorzitter Ger van Unen: 'De afgelopen maanden heeft de SP verontrustende signalen ontvangen van jeugdzorg-medewerkers. Met name de doorlooptijden totdat een kind en de omgeving ambulante hulp geboden wordt en het gebrek aan pleeggezinnen en opvangplekken zijn alarmerend. Ook blijkt dat er bij de crisisopvang te weinig plek is volgens de medewerkers.'

Verder zijn berichten ontvangen dat, door dit gebrek aan opvangplekken, kinderen in instellingen buiten Zeeland belanden, soms wordt zelfs uitgeweken naar België. Dit zorgt voor enorme reistijden voor de familieleden die op bezoek willen.

Gepubliceerd door SP Foto's volgens Attribution-Noncommercial-NoDerivativeWorks 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0)foto: SP Foto's (CC BY-NC-ND 2.0)
Naar verwachting wordt de jeugdzorg in 2015 een taak van de gemeenten en deze verandering kan betekenen dat de jeugdzorg dichter bij de mensen komt te staan. Maar dat betekent wel dat de gemeenten een goede, snelle en effectieve vorm van jeugdzorg moeten kunnen bieden.

Ger van Unen: 'Die overdracht naar de gemeenten moet in ieder geval fatsoenlijk en eerlijk verlopen, we moeten nu de knelpunten in de jeugdzorg in kaart brengen zodat straks niemand voor verrassingen komt te staan. Uiteindelijk gaat het wel om de zorg voor kinderen.'

Meldpunt medewerkers Jeugdzorg

U bent hier