h

SP stelt opnieuw vragen over uitblijven bushalte

15 oktober 2013

SP stelt opnieuw vragen over uitblijven bushalte

“Er komt definitief geen bushalte aan de Provincialeweg tussen Sint Maartensdijk en Stavenisse ter hoogte van de kruising met de Tweede Dijk.” zo kopt de Eendrachtbode van 3 oktober. Terwijl door gedeputeerde Van Beveren eerder was toegezegd dat de halte er zou komen.

‘Mijn mond viel open van verbazing toen ik dat bericht las. Echt van de zotte, deze gang van zaken!’ reageert een woedende Roland van Tilborg, woordvoerder mobiliteit.

 

Op 6 september heeft Van Tilborg nog contact gehad met de gedeputeerde naar aanleiding van de vraag waar de bushalte bleef, zeker in het licht dat het schooljaar al begonnen was. Gedeputeerde Van Beveren gaf aan dat hij navraag had gedaan en dat er een verkeersbesluit in de maak zou zijn.

Een advies van de politie was al binnen –geen woord over een negatief advies- en een juridische controle vond nog plaats. Er werd ook gemeld als er geen bezwaar gemaakt zou worden het besluit in oktober klaar zou kunnen zijn. De politie heeft een negatief advies gegeven over de locatie waar de halte zou moeten komen. Van Tilborg; ‘Laat de politie dan maar aangeven waar het volgens hen wel veilig kan. Het aanpassen van de snelheid van 80 km per uur naar 60 km per uur kan het probleem niet zijn dat is namelijk meer aan de orde op die busroute en dus simpel aan te passen.’

‘Hoe kan het zo zijn dat dit al meer dan anderhalf aanmoddert’ vraagt Van Tilborg zich af. Destijds was het in overleg met de heer Van Vossen, de gemeente Tholen en Connexxion zo geregeld dat er een halte vlak voor de deur kwam. Die pret mocht maar twee weken duren want toen heeft de provincie de halte weer verwijderd en kon de zoon van niet meer vlak voor de deur in- en uitstappen.

‘Wat mij ook kwaad maakt is het feit dat het enorm schort aan de communicatie tussen de provincie en de familie. Ook Van Vossen moest uit de media vernemen dat de bushalte niet door zou gaan,dat kan echt niet! Zeker niet na de toezegging vanuit de provincie dat de voortgang goed gecommuniceerd zou worden met de familie.’ De familie Van Vossen heeft in een artikel van de PZC gezegd dat Van Beveren maar eens aan de zoon moet komen vertellen dat “zijn” bushalte niet doorgaat en vooral waarom. Ook verwacht Van Vossen persoonlijke excuses van de gedeputeerde.

Inmiddels heeft Van Beveren telefonisch contact gehad met de familie Van Vossen. ‘Hij heeft de situatie uitgelegd en wekte de indruk dat het hem persoonlijk spijt dat het allemaal zo moet gaan’ zegt Van Vossen in een reactie.

Voorlopig is het zo dat de jongen iedere schooldag door zijn moeder, bij een halte twee kilometer verderop, gebracht en gehaald wordt en dat de hele situatie weer terug bij start is. Deze gang van zaken dwingt de socialisten weer vragen te moeten stellen aan het dagelijks provinciebestuur. De SP beraadt zich op verdere acties over dit onderwerp.

 

 

pdfSchriftelijke vragen bushalte Tweede Dijk (75KB)
College verhindert oplossing bushalte Koekoeksweg

 

U bent hier