h

Begin van een Zeeuws openbaar vervoersbedrijf?

26 april 2014

Begin van een Zeeuws openbaar vervoersbedrijf?

"Eigenlijk moeten we Veolia dankbaar zijn, dat ze het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens niet meer willen exploiteren.” zei Roland van Tilborg, SP woordvoerder openbaar vervoer bij het interpellatiedebat tijdens de Statenvergadering van vrijdag."Doordat Veolia het niet meer wil doen en er ook geen ander bedrijf interesse heeft is er een uitgelezen mogelijkheid om dit, weer, in eigen provinciale handen te nemen. Dit is ook een mooie opmaat naar een geheel eigen Zeeuws OV bedrijf." 

Tijdens deze vergadering kwam duidelijk naar voren dat de SP niet de enige partij is die het fietsvoetveer in de vaart wil houden, alle partijen willen dit. De belangrijkste vraag op dit moment is: Hoe, wat en wanneer gaat het uitgevoerd worden? Hierop had de gedeputeerde nog geen antwoord omdat er op dit moment nog allerlei opties onderzocht worden.

De SP heeft op 16 april jl. schriftelijke vragen gesteld over het fietsvoetveer Vlissingen-Breskens. De socialisten willen onder andere van het college weten hoe zij tegenover het argument staan dat het voor de continuïteit van het veer het beste is om deze onder te brengen bij de provincie.

Reactie toevoegen

U bent hier