h

SP stelt vragen over massaontslag Philip Morris

4 april 2014

SP stelt vragen over massaontslag Philip Morris

Vandaag is bekend geworden dat 90% van de bijna 1400 werknemers bij Philip Morris in Bergen op Zoom per 1 oktober ontslagen worden. Dat komt neer op zo'n 1230 mensen. Hieronder zijn veel Zeeuwse medewerkers. De SP Statenfractie van Zeeland is geschrokken van het nieuws dat 90 % van de werknemers bij Philip Morris in Bergen op Zoom per 1 oktober hun baan verliezen.

“Ontzettend treurig dat dit zo rigoureus gaat gebeuren” vindt Roland van Tilborg, SP Statenlid Zeeland. “Het treft niet alleen ongeveer 1230 werknemers en hun gezinnen maar ook diverse toeleveranciers en dienstverleners. Dit is ook weer een voorbeeld van: ‘genoeg is niet genoeg’ er wordt gewoon nog winst gemaakt! Ik heb begrepen dat de productie in Moskou opgeschroefd gaat worden, de vraag naar sigaretten blijft dus gelijk, geen reden voor sluiting van de fabriek."

"De gevolgen zijn op dit moment nog niet volledig te overzien. De SP vindt dat je er niet vroeg genoeg bij kunt zijn. Zeker om de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en waar het kan gelijk in te springen op de situatie. Voor het oostelijke deel van Zeeland zal dit veel negatieve invloed kunnen hebben. Dit is niet het enige; ook bij het bedrijf Fokker in Woensdrecht zal half of eind april duidelijk worden dat er nog ruim 30 % van de werknemers zal moeten verdwijnen. Ook bij dit bedrijf werken Zeeuwen. Het is een flinke aderlating voor de regio, daarom willen we dat er een mobiliteitscentrum komt.” aldus Van Tilborg.

Inmiddels heeft de SP schriftelijke vragen gesteld aan het dagelijks bestuur van de provincie Zeeland. Van de bijna 1400 werknemers zijn er ongeveer 300 Zeeuwen. De socialisten willen weten of er, indien nodig, ook een mobiliteitscentrum zal zijn voor de Zeeuwen die per 1 oktober ontslagen worden. Net zoals er bij Zalco en Thermphos gebeurd is. Ook wil de SP weten wat het eventueel voor effecten gaat hebben op Zeeuwse toeleveranciers en dienstverleners.

Reactie toevoegen

U bent hier