h

Bezoek aan MKB van SP lijsttrekker De Jong goed ontvangen.

18 mei 2014

Bezoek aan MKB van SP lijsttrekker De Jong goed ontvangen.

Afgelopen vrijdag was Dennis de Jong op bezoek in Zeeland. Als eerste stond een korte kennismaking met Han Polman, de Commissaris van de Koning, op het programma. Hierna reisde het gezelschap door naar Vlissingen. Hier sloot Roland van Tilborg; regiovertegenwoordiger én nummer 12 op de kandidatenlijst, zich bij het gezelschap aan en was er een ontmoeting met Sem Stroosnijder, kersverse wethouder in Vlissingen. Stroosnijder is in Zeeland de eerste SP wethouder in de geschiedenis. Vervolgens ging de reis verder met de Fast-Ferry naar Breskens. Hier stond vervoer klaar om iedereen naar Sluis te brengen. In een zonovergoten Sluis werd De Jong verwelkomd door Petra de Boevere bij haar slijterij.

 De Boevere vertelde vol passie over de grote nadelige gevolgen van de accijnsverhoging voor menig MKB-bedrijf in de grensstreek. “Wat zou de SP op dat gebied voor ons kunnen betekenen?” vroeg De Boevere aan De Jong. “De SP heeft er in Brussel voor gepleit dat harmonisatie met 28 landen onzinnig is, zeker op dit gebied, en dat voor dit soort problematiek goede en duidelijke afspraken met onze buurlanden gemaakt moeten worden,” aldus De Jong. Omdat het accijnsprobleem meerdere MKB-ondernemers treft, ging De Jong ook op bezoek bij een pomphouder. Peter Biesbroeck die een pompstation heeft op de grens met Nederland en België ondervindt veel omzetverlies. Biesbroeck; “Het is niet alleen het grote prijsverschil op de benzine maar ook op tabak en alcoholische dranken. Ik mag hier bijvoorbeeld geen bier verkopen, 200 meter verderop staat het gewoon in het schap. Dat is erg krom natuurlijk.” Ook hier gaf De Jong aan dat goede afspraken op dit gebied met buurlanden de grote en oneerlijke verschillen zou moeten verkleinen. “Het was een inspirerende en leuke middag met twee voorbeelden hoe ondoordacht doorgevoerde regelgeving in de praktijk voor MKB ondernemers kunnen uitpakken. Het wordt hoog tijd dat Den Haag deze regels terug gaan draaien voordat het voor veel MKB-ers te laat is. Maar ook in Brussel blijf ik hier aandacht voor vragen,” aldus De Jong.

Bij het avondgedeelte, wat in Goes plaatsvond, waren ruim 30 Zeeuwse SP-ers aanwezig. De Jong vertelde onder andere hoe hij het Europees Parlement en de commissies ervaart en hoe bepaalde zaken in hun werk gaan. Aan de hand van een aantal stellingen konden de aanwezigen en De Jong met elkaar in discussie. “Het was een machtig interessante bijeenkomst en een goede stimulans om er de laatste paar dagen voor 22 mei nog eens extra stevig tegenaan te gaan om de mensen zover te krijgen dat ze gaan stemmen op de SP,” volgens één van de aanwezige SP-ers.

Reactie toevoegen

U bent hier