h

SP stelt vragen over slechte staat van kwart van het Zeeuwse spoor

30 mei 2014

SP stelt vragen over slechte staat van kwart van het Zeeuwse spoor

De SP Statenfractie van Zeeland heeft verbaasd gereageerd op het bericht dat 24% van het Zeeuwse spoor in slechte staat verkeert. Dit naar aanleiding van een artikel in de PZC van 30 mei. 

Roland van Tilborg, SP woordvoerder openbaar vervoer; “Het klinkt nogal tegenstrijdig in de oren als er gezegd wordt door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) dat bijna een kwart van het Zeeuwse spoor in slechte staat verkeert en dat de veiligheid niet in het geding zou zijn. 

Wij zouden graag willen weten waar de stukken zijn die in slechte staat verkeren. Maar vooral wat gaat er aan gedaan worden? Daarom heb ik ook gevraagd of de zorgen van de SP ook gedeeld worden door het college en dat deze snel doorgegeven worden aan de minister óf staatssecretaris van Infrastructuur en milieu.”

Van Tilborg geeft aan dat er in Zeeland relatief weinig spoor ligt ten opzichte van andere provincies maar dat er behoorlijk veel goederenvervoer is en dan met name ook vervoer van (hele) gevaarlijke stoffen. “Wij zijn zeker niet de partij van paniekvoetbal maar je moet er toch niet aan denken dat door eventueel slecht onderhoud van het spoor er een ongeval plaats vindt  bij bijvoorbeeld Goes of Terneuzen.”

De socialisten hebben inmiddels schriftelijke vragen ingediend bij het dagelijks provinciebestuur. “De SP hoopt dat snel duidelijk gegeven kan worden over hoe het precies zit met de veiligheid van het Zeeuwse spoor en dat er, waar nodig, actie ondernomen wordt door Prorail.” aldus Van Tilborg.

Reactie toevoegen

U bent hier