h

SP stelt vragen over bereikbaarheid De Steenspil

24 augustus 2014

SP stelt vragen over bereikbaarheid De Steenspil

De SP fractie heeft verbaasd gereageerd over de (aangepaste) schooltijden van De Steenspil in Halsteren. Komend schooljaar beginnen de scholieren om 9.30 uur en zij moeten dan naar school tot tegen half vijf. Voor veel  ouders en scholieren is dit onwenselijk. Met ingang van het nieuwe schooljaar gaan het Westerpoortcollege en ROC Prinsentuin in Halsteren samen door onder de naam De Steenspil. Scholieren die nog niet klaar waren op het voormalig Westerpoortcollege in Tholen zijn (noodgedwongen) mee verhuisd naar Halsteren.

Roland van Tilborg, woordvoerder openbaar vervoer:  “Het is ronduit belachelijk dat de schooltijden op deze manier zijn aangepast. Natuurlijk kan er wel eens een dag tussen zitten die wat langer duurt dan gemiddeld, dat hoort er nou eenmaal bij maar dat scholieren heel de week zo laat thuis komen is vreemd. Inmiddels zijn er roosters bekend en hieruit blijkt dat leerlingen soms ook al eerder uit school zijn. Hoe komen deze leerlingen dan op een fatsoenlijke en veilige manier weer naar huis als d eeerste bus pas om half vijf komt? Veel ouders hebben in het verleden voor het Westerpoort gekozen omdat hun kroost dan op de fiets naar school kon gaan en er zo kosten voor openbaar vervoer uitgespaard konden worden. Veel van de scholieren die afkomstig zijn uit de gemeente Tholen zullen komend schooljaar met de bus gaan met alle kosten die erbij komen kijken.”

De socialisten zetten zich al sinds 2008 in voor een deugdelijke openbaar vervoerverbinding met de school in Halsteren. Destijds kregen zij te horen dat het maar om een beperkt aantal leerlingen ging en het niet rendabel was om een OV schoolroute ervoor in het leven te roepen. Kort nadat bekend werd dat de scholen gingen fuseren is er een bushalte vlakbij De Steenspil neergezet die vanaf het komende schooljaar in gebruik genomen zal worden.

Van Tilborg heeft inmiddels vragen gesteld aan het dagelijks provinciebestuur. Hierin vragen zij  onder andere zij bereid zijn om actie te ondernemen voor een overleg met ouders, gemeente, vervoerder en school. “We hebben onze mond vol dat onze jeugd meer moet bewegen en of sporten. Door dit soort schooltijden wordt dit wel erg moeilijk gemaakt. Vaak beginnen door de week de trainingen bij sportverenigingen al om 6 uur ’s avonds. En dat terwijl een scholier dan net een kwartiertje thuis is, nog moet eten en hoogstwaarschijnlijk ook nog huiswerk heeft. Wij hopen dat er zo snel mogelijk een zo goed mogelijke oplossing gevonden gaat worden.” aldus Van Tilborg.

zie ook : http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2014-08-21/726421/busverbinding-thool... 

Reactie toevoegen

U bent hier