h

Ger van Unen beoogd lijsttrekker

1 oktober 2014

Ger van Unen beoogd lijsttrekker

Foto: Rob van Willigenburg / Lijsttrekker Ger van Unen

Ger van Unen, huidig fractievoorzitter van de SP in Provinciale Staten van Zeeland, staat bij de concept kandidatenlijst voor de provinciale statenverkiezingen van maart 2015 op nummer 1.

De afgelopen maanden is de kandidatencommissie, onder leiding van Kees Slager, druk bezig geweest met het spreken en selecteren van de kandidaten. Van Unen heeft aangegeven de kar weer te willen trekken voor de Zeeuwse SP.

De huidige Zeeuwse SP fractie bestaat uit Ger van Unen, Roland van Tilborg en Jeroen van Dijen. Van Dijen heeft in een vroegtijdig stadium al aangegeven niet opnieuw verkiesbaar te zijn. Van Tilborg heeft aangegeven door te willen als Statenlid en staat op de conceptlijst op plaats vier.

Van Unen:  “Ik ben ongelooflijk trots op deze conceptlijst. Het is niet alleen een mooie lijst met sterke kandidaten maar het is een unicum te noemen dat er meer vrouwen dan mannen opstaan. Er is door de kandidatencommissie gekozen voor een balans in ervaring en nieuw talent. Ik vind dat de commissie haar werk goed gedaan heeft en dat de Zeeuwse SP hiermee goed voor de dag kan komen.”

Deze concept kandidatenlijst en het concept verkiezingsprogramma zijn door Zeeuwse SP leden te lezen en kunnen zij, in een algemene ledenvergadering van hun afdeling, hier eventueel wijzigingsvoorstellen voor indienen. Deze wijzigingsvoorstellen worden dan besproken op de regioconferentie op zaterdag 13 december in Goes. Op deze dag worden de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Reacties

Deze avond heb ik gekeken naar Hart van Nederland en ik heb begrip voor uw standpunt m.b.t. het 'oude logo' van Zeeland met de Leeuw erin. Ik zeg altijd, verloochen je afkomst niet en die zit duidelijk in het logo verwerkt.

Maar...., ik heb mij eigenlijk geërgerd aan de uitleg die u erbij gaf, waarvan ik een klein stukje wil aanhalen: "Die leeuw dat is iets, dat heeft geen andere provincie. Het laatste woord is hierover nog niet gesproken."

Dat laatste klopt in ieder geval als een bus! Als u zoveel waarde hecht aan een logo van Zeeland, dan kan het niet anders zijn dan dat u daarin ook een diepe verbintenis heeft binnen Nederland. Hoe kan het dan dat u meent te moeten stellen dat Zeeland de enige provincie is die een leeuw in zijn logo heeft (had)?

Kent u het logo van Zuid-Holland? En Noord-Holland? Limburg wellicht? Maar ook Utrecht en Groningen?

Juist! U heeft in uw enthousiasme onnadenkend iets gezegd op TV, wat totaal niet de waarheid is. Ik denk dat u dat toch moet gaan rectificeren bij Hart van Nederland, want er zijn meer mensen in Nederland verbonden aan het logo van de provincie waarin zij wonen.

Het komt nu op mij over dat u voor de SP snel wat publiciteit heeft gezocht voor de Provinciale Staten verkiezingen komende maart. Jammer voor deze landelijk uitgezonden blunder (in mijn en waarschijnlijk vele ogen).

Met vriendelijke groet,
Ron Hendriksma,
Zuid-Holland.

Reactie toevoegen

U bent hier