h

SP thema-avond kustbebouwing goed bezocht

20 februari 2016

SP thema-avond kustbebouwing goed bezocht

Op woensdag 17 februari organiseerde de Zeeuwse SP Statenfractie een openbare thema-avond over de Zeeuwse kust en kustbebouwing.

Foto: SP

Tijdens de goedbezochte avond in Kamperland werd er gesproken over de toekomst van de Zeeuwse kust en de zorgen die er leven m.b.t. de toename van het aantal bouwplannen. 

Diverse sprekers (oa. Margot Tempelman van Kenniscentrum Kusttoerisme, Kees van de Vlugt van Het Zeeuwse landschap en Projectontwikkelaar René Faasse) gaven hun visie op kustbebouwing. Zij deden dit ieder vanuit hun eigen achtergrond en invalshoek, maar met één gemeenschappelijke factor; namelijk dat zij allen zuinig willen zijn op de kwaliteiten van de Zeeuwse kust. 

SP Statenlid Sylvia Tuinder: ”Het opheffen van het bouwverbod in de kuststreek staat dan weliswaar weer in de koelkast, maar we moeten wel alert blijven dat de rust en ruimte aan de kust voor inwoners en toeristen behouden blijft”. Ook oud-Tweede Kamerlid voor de SP Hans van Leeuwen gaf aan dat “Als bebouwing de kwaliteit van de openbare ruimte aantast – en dat is de kust natuurlijk- , dan moet het niet worden toegestaan. Kwaliteit van de ruimte en landschappelijke inrichting zijn voor ons van groot belang”.

Uit het momenteel lopende SP onderzoek naar wat inwoners en toeristen vinden van verdere kustbebouwing komt hetzelfde beeld naar voren als tijdens de thema-avond. Namelijk dat de Zeeuwse kust is het waard om te beschermen. Iets waar de SP zich in ieder geval voor zal blijven inzetten.

Wil je ook je mening geven, vul dan de online vragenlijst in.

U bent hier