h

SP wil RvC DELTA op het matje roepen

5 februari 2016

SP wil RvC DELTA op het matje roepen

Foto: SP Zeeland
In de Statenvergadering van 05 februari 2016 stond de herstructurering van DELTA op de agenda.
Maar voordat hierover gepraat wordt gaf fractievoorzitter Ger van Unen eerst haar ongezouten mening over de salarisverhoging van de DELTA CEO Kamerbeek.

Ze sprak daarbij over de CEO die denkt hij een loonsverhoging kan krijgen tot een salaris van bijna € 600.000 terwijl de Staten nog moeten bespreken óf en met hoeveel geld het bedrijf Delta gered moet worden. Om nog maar te zwijgen over de onzekerheid van de werknemers van DELTA wat betreft de toekomst van het bedrijf en de werkgelegenheid.

Daarbij vroeg ze zich ook af hoe het komt dat de provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeentes het zo moeilijk hebben?
"Buiten allerlei nieuwe maatregelen waar ze niet voldoende geld voor krijgen, is het toch ook het dividend van Delta dat we de laatste jaren niet of nauwelijks krijgen omdat het bedrijf het moeilijk heeft, dat ervoor zorgt dat wij veel minder geld te besteden hebben” aldus Van Unen.
"Hoe is het dan mogelijk dat je als CEO denkt dat er wel een loonsverhoging van ruim 175.000 vanaf kan? Hoe haal je het in je hoofd"?

Daarom vraagt ze de Staten om, wat de SP betreft liefst vandaag nog, de Raad van Commissarissen hier ontbieden om ons uit te leggen hoe het kan dat zij in deze omstandigheden toestemming hebben gegeven voor deze loonsverhoging?

U bent hier