h

Themabijeenkomst 15 april kust en kustbebouwing in Breskens

10 april 2016

Themabijeenkomst 15 april kust en kustbebouwing in Breskens

Op 15 april om 19.00 uur is er een openbare themabijeenkomst over de Zeeuwse kust en kustbebouwing in Breskens in het MFC in Breskens. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Statenfractie van SP Zeeland.

Het onderwerp kust en kustbebouwing speelt niet alleen landelijk, maar zeker ook in Zeeland. Het geeft maatschappelijke onrust en we hebben het nu al vaak gehoord: veel Zeeuwen hebben een band met de kust. De vrije toegang tot het strand en de zee, de ruimte en rust ligt hen na aan het hart. Reden om stil te staan bij dit onderwerp, en voor de SP reden om naar de mensen in de kustgebieden toe te gaan en dit thema te bespreken. We hebben dan ook zelf een onderzoek opgezet, waaruit zichtbaar is dat veel Zeeuwen;  inwoners en recreatieondernemers maar ook toeristen zich ongerust maken en niet willen dat er meer nieuwbouw aan de kust er komt. 

Foto: Sylvia Tuinder

SP Zeeland organiseert organiseerde al eerder bijeenkomsten m.b.t. de kustbebouwing.
We laten daarbij inhoudelijke sprekers aan het woord en hebben het doel om hier met bewoners, lokale ondernemers, gemeente en andere belangstellenden over van gedachten te wisselen om te kunnen uitwisselen. Eerdere bijeenkomsten vonden plaats in Vrouwenpolder en Kamperland. Deze bijeenkomsten zijn goed bezocht en positief ontvangen; Het is tenslotte een onderwerp wat leeft in Zeeland!

Nu in Breskens verwachten we ook weer prikkelende sprekers en ruimte voor inbreng van bewoners en lokale ondernemers over de Zeeuwse kust bij hen in de buurt. In Zeeland en dus ook in Breskens hebben we met bewoners gesproken en hun mening hierover gevraagd. Dat zullen we die avond ook naar voren brengen. 

Wilt u ook online uw mening geven?
Vul dan de vooral ook de vragenlijst in.

U bent hier