h

SP: los het pensioengat op van oud-PSD-ers

3 juni 2016

SP: los het pensioengat op van oud-PSD-ers

Bij de behandeling van de jaarstukken tijdens de Statenvergadering van vandaag heeft SP fractievoorzitter Ger van Unen een amendement ingediend om het pensioengat voor oud-PSD (Provinciale Stoombootdiensten Zeeland) medewerkers op te lossen.

In 2003 is er afscheid genomen van de PSD en haar medewerkers. Mensen die niet gelijk ander werk hebben kunnen vinden konden gebruik maken van een regeling waar zijn 70% van het laatst verdiende loon tot aan het pensioen. In 2003 was de pensioenleeftijd nog 65 jaar. Ondertussen is de leeftijd omhoog gegaan naar 67 jaar. Hierdoor raken ruim 20 oud-medewerkers in de problemen omdat het gat van 2 jaar financieel niet gedekt is.

Van Unen: “Deze ex werknemers van de provincie Zeeland zijn buiten hun schuld werkloos geworden en hebben ook geen schuld aan het ontstaan van dit pensioengat. Voor een aantal van deze ex werknemers kan dit verregaande gevolgen hebben. En wij vinden dat de provincie Zeeland, als ex werkgever, haar morele verantwoording moet nemen.”

Reacties

De Provinciale Staten moeten hun verantwoording nemen en de ex PSD ers net als de voortijdig uitgetreden ambtenaren bij de Provincie gewoon hun wachtgeld doorbetalen tot de pensioen gerechtige leeftijd.
Zou de Provincie mocht de leeftijd zijn verlaagd naar 63 doorgaan met wachtgelduitkering doorgaan tot 65 jaar ?
Ik denk het niet!!!!!!!!

Reactie toevoegen

U bent hier