h

De kust is geen product

30 september 2016

De kust is geen product

Foto: SP

De SP Zeeland vindt Zeeuwse Kustvisie belangrijkste stuk van dit jaar en wil weten wat er precies in komt.

Tijdens de Statenvergadering van 30 september werd er in zgn. interpellatiedebat (extra ingelast debat om informatie van het college te krijgen) over de  totstandkoming van de Kustvisie.

De SP fractie is van mening dat het hier gaat om de toekomst van de kust en dus van Zeeland. Er staat nogal wat op het spel. Als de kust wordt bebouwd dan is het onomkeerbaar. De Zeeuwse Kustvisie  is daarom voor de SP het belangrijkste stuk wat dit jaar wordt geschreven. 

Duidelijk is dat er op 1 juli jl een bijeenkomst is geweest met diverse bestuurders van gemeenten en andere overheden over de Kustvisie . De SP wil transparantie en heeft gevraagd om het verslag van deze bijeenkomst. Gedeputeerde Schönknecht weet niet of er een verslag is van deze bijeenkomst maar heeft toegezegd dat de Staten het verslag krijgen als deze er is.

De SP wil geen nieuwbouw en een duidelijk kader van de hotspots, die op dit moment vaag zijn. Daarom  heeft de SP ingestemd met de (aangenomen) motie “begrenzing recreatieve hotspots” die ingediend werd door GroenLinks.

De SP fractie heeft inmiddels veel informatie ook over wat er gebeurd rond bebouwing aan de kust. We zien in Zeeland dat er veel wordt gebouwd  rond de kust, dat er diverse plannen liggen en we horen veel inwoners zeggen dat ze willen dat dit stopt. De Kustvisie is dus een belangrijk stuk en we doen er alles aan om daar onze visie in op te laten nemen. De Provincie is een van de partijen die de Kustvisie vormgeeft. De SP Fractie zit er bovenop.

U bent hier