h

SP'ers in actie voor bescherming Zeeuwse kust

5 maart 2017

SP'ers in actie voor bescherming Zeeuwse kust

Foto: SP

Zo'n zeshonderd mensen demonstreerden zaterdag tegen verdere aantasting van de Zeeuwse kust door de bouw van steeds meer vakantiewoningen. Onder hen veel SP'ers, zoals Tweede Kamerlid Eric Smaling (foto) en kandidaat-kamerlid Anita de Vos uit Zonnemaire. Bij de Brouwersdam vormden de demonstranten een menselijk lint, als barrière tegen de bouw van vakantiepark Brouwerseiland.

Initiatiefnemer was de werkgroep Bescherm de Kust, met SP-statenlid Sylvia Tuinder uit Middelburg als één van de voortrekkers. Kamerlid Eric Smaling begon zijn bezoek aan Zeeland vrijdagavond al met een huiskamerbijeenkomst in Brouwershaven, waar hij in gesprek ging met recreatieondernemers en watersporters over de waarde van de kust voor de recreatie en de lokale economie.

Na de actie Lint aan de Kust schoof Smaling in Vlissingen aan onmoetingen met bewoners van de wijk Pauwenburg. Daar gaat hij met SP-statenlid en Kamerkandidaat Ger van Unen uit Hulst, samen met Vlissingse SP-ers de wijk in om van inwoners te horen hoe zij denken over het onlangs door SP Vlissingen gepresenteerde nieuwe plan voor het Nollebos. 

Hij sloot zijn werkbezoek af met een bezoek aan de Veerse Gatdam waar ook het open karakter van het landschap bedreigd wordt door plannen voor bebouwing.

U bent hier