h

SP op bezoek bij 1 miljoen kiezers

30 april 2017

SP op bezoek bij 1 miljoen kiezers

Foto: Henk Postma

,,Today I was in Middelburg for a region conference of the SP (Socialist Party). It was a very interesting day, It makes me very happy to see how people are still believing in a better world for everyone”, schreef Del van der Linde uit Vlissingen zaterdag op Facebook enthousiast aan zijn buitenlandse vrienden.

Het heeft hem nog eens extra gemotiveerd om op pad gaat voor de landelijke campagne van de SP: partijleden in het hele land gaan op bezoek bij een miljoen mensen om te bespreken hoe ze, samen met de SP, hun wijk, dorp, stad of omstandigheden kunnen verbeteren. ,,It makes me very enthusiastic", zo vervolgt Del zijn Facebookbericht, "to do something in Flushing and to talk with people in my hometown.”

Zaterdag nam hij voor de eerste keer deel aan de regioconferentie van de SP, waar afgevaardigden van alle Zeeuwse SP-afdelingen bijeen waren, onder meer om zich voor te bereiden op de campagne. Tijdens die conferentie, deze keer gehouden in de Kloveniersdoelen te Middelburg, gaf landelijk partijsecretaris Hans van Heijningen de aftrap voor de campagne in Zeeland.

De Tweede kamerverkiezingen zijn achter de rug. Nederland koos met nipte meerderheid voor voortzetting van het neo-liberaal VVD-beleid. Maar de SP zet hartstochtelijk en onverzettelijk de strijd voort voor een samenleving waarin we naar elkaar omkijken, in plaats van de pechvogels onder ons aan hun lot over te laten, spraken de tientallen afgevaardigden met elkaar af.

De SP maakt zich sterk voor een samenleving waar iedereen in gelijke mate aan mee kan doen. ,,We willen een halt toe roepen aan het VVD-beleid van de afgelopen decennia, dat de rijkeren steeds rijker maakt ten koste van alle anderen, dat gezamenlijke voorzieningen afbreekt of afhankelijk maakt van winstbejag, dat mensen tegen elkaar op zet, en jongeren leert alleen op te komen voor het eigen ik."

Tijdens de Tweede kamerverkiezingen, op 15 maart, gaven 1 miljoen mensen aan de SP de opdracht te blijven strijden voor een betere samenleving. En daar geven we natuurlijk gehoor aan, besloten de afgevaardigden van de Zeeuwse partij-afdelingen tijdens hun congres:

,,Onze idealen zijn groot en onze vastberadenheid is nog groter. Daarom trekken wij vanaf vandaag weer de buurten en de wijken in. Want dat doen wij niet alleen in verkiezingstijd."

Doe mee met de 1 miljoen van de SP: https://doemee.sp.nl

U bent hier