h

John Kruiver versterkt Zeeuwse Statenfractie

21 mei 2017

John Kruiver versterkt Zeeuwse Statenfractie

Foto: Henk Postma

De Zeeuwse Statenfractie van de SP is versterkt met John Kruiver (50) uit Ellewoutsdijk. John volgt Rita Hurkens op als fractievolger. Hij is vrijdag beëdigd als lid van de Statencommissie Bestuur, die zich ook bezig houdt met financiën.

John Kruiver is vader van twee volwassen kinderen. Hij is geboren in het Brabantse Kaatsheuvel. ,,In mijn kindertijd verhuisden we naar Vlissingen waar ik me al snel thuis voelde. Ik voel ik me een echte Zeeuw. Niet gek als je er al 44 jaar woont. Doordat ik me Zeeuw voel trek ik me ook alles aan wat met onze mooie provincie te maken heeft."

John draaide al enkele weken mee in de fractie. Die bestaat nu uit vier statenleden: Ger van Unen uit Hulst, Sylvia Tuinder uit Middelburg, Ronald Viergever uit Zonnemaire en Sjaak Rijkse uit Vlissingen. De laatste neemt waar voor Roland van Tilborg uit Tholen die het voorlopig even rustig aan moet doen.

Er zijn twee fractievolgers, behalve John ook Anna de Weert uit Middelburg (Statencommissie Ruimte). Henk Postma uit Vlissingen is sinds november werkzaam als fractiemedewerker.

U bent hier