h

Samen in actie voor sluiting wrakkige kerncentrale Tihange

13 juni 2017

Samen in actie voor sluiting wrakkige kerncentrale Tihange

Foto: SP

De kerncentrale bij Tihange (België) is zwaar verouderd en kent vele mankementen. Als er een grote ramp gebeurt moeten mogelijk 100.000 mensen vluchten en is een groot gebied zo’n 200 jaar lang onbewoonbaar. De financiële belangen van de eigenaren gaan nu voor de veiligheid van de inwoners. Dat terwijl er veilige en betaalbare alternatieven voorhanden zijn.

Op 25 juni vormen bezorgde burgers een menselijke ketting van 90 km lang, tussen Aken, Maastricht, Luik en Tihange. De SP zet zich in voor sluiting van alles kerncentrales, ook die in Doel en Borssele, en roept iedereen mee te doen aan de menselijke ketting rond Tihange. Er rijden speciale bussen. Samen laten we zien dat de verouderde en onveilige centrale nu gesloten moeten worden. Hoe meer mensen meedoen aan het protest, hoe duidelijker de boodschap.

DOE JE OOK MEE? MELD JE NU AAN!

Kijk op https://sp.nl/tihange-protest voor meer informatie.

U bent hier