h

SP roept leden op tot demonstratie tegen nieuw plan vakantiewoningen in het Veerse Meer

25 september 2017

SP roept leden op tot demonstratie tegen nieuw plan vakantiewoningen in het Veerse Meer

Foto: SP

De SP roept alle leden en sympathisanten op mee te doen aan de demonstratie tegen de nieuwe plannen van Zeeuwse Lagune voor de bouw van vakantiewoningen in het Veerse Meer. De actie vindt plaats op woensdagavond 4 oktober om half zeven bij het gemeentehuis van Noord-Beveland in Wissenkerke, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering.

Samen met vele anderen strijdt de SP al jaren tegen de ongebreidelde bouw van vakantiewoningen langs de Zeeuwse kust. Uit onderzoek van de Zeeuwse SP-fractie (onder meer talrijke bijeenkomsten en een enquete) blijkt dat een grote meerderheid van de bevolking gekant is tegen aantasting van de kust door de bouw van nog meer vakantiehuizen. Afgelopen jaar presenteerde de SP de resultaten in een rapport: De Kust is voor Iedereen.

De plannen van Zeeuwse Lagune tasten het Veerse Meer aan en het wijdse zicht op natuur, historie en het historische stadje Veere. Het nieuwste plan omvat de bouw van een hotel, appartementen van drie hoog en een ondergrondse (ondermeerse?) parkeergarage in het Veerse Meer ter hoogte van de Veerse Gatdam.

Op woensdagavond 4 oktober beslist de gemeenteraad van Noord-Beveland over dit plan, in alle haast en zonder de gebruikelijke inspraakprocedures. Het is de bedoeling om voorafgaand aan deze vergadering een menselijk lint te vormen om het gemeentehuis.

De organiserende werkgroep wil graag weten hoeveel mensen van plan zijn mee te doen aan deze actie. Aanmelden kan via de website https://lintaandekust.nl

U bent hier