h

Reportage RTV Lokaal van Zeeuwse aftrap SP-campagne raadsverkiezingen

22 februari 2018

Reportage RTV Lokaal van Zeeuwse aftrap SP-campagne raadsverkiezingen

Foto: SP / RTV Lokaal

De SP strijdt in Zeeland al jaren tegen het volbouwen van de kust met vakantiebungalows van mensen die louter uit zijn op eigen gewin. Dat was woensdag ook één van de aandachtspunten bij de Zeeuwse aftrap van de SP-campage voor de gemeenteraadsverkiezingen. PZC en Omroep Zeeland haalden er de neus voor op. Maar dankzij RTV Lokaal is toch een, zelfs zeer uitvoerige reportage beschikbaar van het eerste deel van de aftrap. Je vindt die hier: https://vimeo.com/256890329

De strijd tegen het volbouwen van de kust heeft al tot successen geleid, onder meer in Noord-Beveland. SP-statenlid Sylvia Tuinder riep de Zeeuwse SP-afdelingen op de strijd onverminderd voort te zetten. De Vlissingse SP-wethouder Sem Stroosnijder benadrukte dat dit ook geldt voor het Nollebos. De SP verzet zich in Vlissingen al meer dan twaalf jaar tegen een besluit van PvdA, VVD, CDA, POV en CU, genomen in 2006, om daar grootschalige bouw van vakantiehuizen toe te staan.

Anders dan politieke tegenstanders de bevolking proberen wijs te maken - door via sociale media absurde fake berichten en drogredeneringen te verspreiden - verzet de SP zich in Vlissingen nog steeds fel tegen bouwplannen voor het Nollebos, ook nu de SP daar al vier jaar bestuursverantwoordelijkheid draagt. Als collegepartij droeg de SP er toe bij dat ieder bouwplan tot dusver is afgewezen, en dat alleen nog een beperkte uitbreiding mogelijk is van bestaande recreatiebedrijven in het Westduinpark, bijvoorbeeld door de bouw van een goed ingepast wellness hotel bij de sauna, onder zeer strenge voorwaarden. Zo mag de belevingswaarde en de kwaliteit van bos en park er niet door worden aangetast, maar moet die er juist door verbeteren.

Tijdens de campagnestart, die gepresenteerd werd door Henk Postma ( de fractiemedewerker van de SP in de Zeeuwse Staten, en nummer 17 op de lijst in Vlissingen ), sprak ook het nieuwe SP-Tweede kamerlid Cem Lacin, woordvoerder over infrastructuur, verkeer en milieu. Daarna presenteerden de SP-lijsttrekkers zich van de acht gemeenten waarin aan de verkiezingen wordt meegedaan. Dat zijn Petroesjka Sterk (Middelburg), Rudy Eversdijk (Sluis), Ger van Unen (Hulst), Theo Korevaar (Tholen), Astrid de Jong (Goes), Jean Paul Casteleijns (Terneuzen), Sem Stroosnijder (Vlissingen) en Anita de Vos (Schouwen-Duiveland). De laatste liet zich tijdens de aftrap vervangen door de afdelingsvoorzitter Magda Rijk.

U bent hier