h

SP bouwt eerste (en laatste) huisje in het Nollebos

2 maart 2018

SP bouwt eerste (en laatste) huisje in het Nollebos

Foto: Carina Dumais

De SP heeft het eerste huisje gebouwd in het Vlissings Nollebos: een vogelhuisje. ,,En dat”, aldus lijsttrekker Sem Stroosnijder, ,,is wat ons betreft meteen ook het enige huisje dat hier komt.” Daarmee antwoordt de SP op de misleidende informatie die politieke tegenstanders over het Nollebos verspreiden.

De SP verzet zich in Vlissingen al twaalf jaar tegen ieder ingediend plan om vakantiewoningen in het Nollebos te bouwen. Ook als partij die nu vertegenwoordigd is in het College van B en W, heeft de SP steeds tegen alle bouwplannen gestemd. Actievoerders en politieke tegenstanders verspreiden daarover misleidende informatie, benadrukte Sem Stroosnijder.

,,Met de plaatsing van een vogelhuisje accentueren we dat nu nog maar weer eens. Wij als SP vinden het heel erg belangrijk dat het Nollebos-Westduinpark groen blijft. Wel vinden we dat de ondernemers die hier zitten kunnen vernieuwen. Maar op beperkte schaal, en op een manier die bos en park geen geweld aan doen.”

Daar is door de gemeenteraad een beperkte plek voor aangewezen, ergens  tussen de sauna en de parkeerplaats. Alvorens wordt beslist of daar iets gebouwd kan worden – gedacht wordt aan een wellnesshotel dat niet veel hoger mag zijn dan de huidige sauna – moet eerst brede maatschappelijke overeenstemming zijn bereikt over de manier waarop bos en park voor de toekomst behouden blijven.

In het verkiezingsprogramma van de SP-afdeling Vlissingen staat over het Nollebos-Westduinpark het volgende: ,,De natte gebieden worden gerevitaliseerd en het onderhoud in het gehele gebied zal bijvoorbeeld door Staatsbosbeheer gedaan worden. In het gebied komen geen nieuwe vakantiehuizen. Daar waar natuur- en landschapswaarden niet in het geding zijn, kunnen de zittende ondernemers binnen de beperking van de vastgestelde kaders initiatieven ontplooien die zorgen voor levendigheid in het gebied.”

Het volledige verkiezingsprogramma van de SP Vlissingen vindt je hiert: https://vlissingen.sp.nl/sites/vlissingen.sp.nl/files/attachments/verkiezingsprogramma_sp_2018_-_2022.pdf

U bent hier