h

SP steunt demonstratie tegen wegjagen vaste campinggasten

20 september 2018

SP steunt demonstratie tegen wegjagen vaste campinggasten

Foto: SP

Campings jagen steeds vaker vaste bezoekers met stacaravan weg. Ze moeten wijken voor massale bouw van luxe vakantiehuisjes. Alleen dit jaar al kregen meer dan 1000 gezinnen te horen dat ze een andere plek moeten zoeken. Voor veel van hen betekent dit dat ze nergens anders terecht kunnen, en dat ze hun geïnvesteerde geld kwijt zijn. 

De SP Zeeland steunt de campinggasten die eisen dat zij mogen blijven genieten van Zeeland in hun caravan. Zij zorgen voor echte werkgelegenheid omdat ze hier naar de lokale winkels en kapper gaan. Zij hebben voor Zeeland gekozen om te genieten van de kust, de rust en de ruimte. Zij houden van Zeeland.

Daarom staat de SP achter een demonstratie van deze jaarplaatshouders, we hopen dat iedereen zich aansluit in hun strijd.

Wanneer: vrijdag 21 september
Waar: Abdijplein, Middelburg
Hoe laat: 8.30 uur

We geven daarmee een signaal af aan de provincie dat we onze vaste gasten moeten koesteren en dat er een plek in Zeeland moet zijn voor alle soorten toeristen.

In de Zeeuwse Staten zal de SP vrijdag probereneen blokkade op te werpen tegen de massale bouw van luxe vakantiehuisjes ten kosten van de mensen met stacravans. 

De kwestie is nu actueel op de campings De Veerhoeve in Wolphaartsdijk, de Witte Raaf in Arnemuiden en Duinrand in Burgh-Haamstede. De huidige stacaravans en hun bewoners, die er soms al meer dan 30 jaar vertoeven, moeten binnen een jaar wijken voor luxe recreatiewoningen.

Voor mensen die een huis huren, is er een juridisch kader door middel van het huurrecht. Maar voor deze mensen, die een plek voor hun caravan huren, is er niet zoiets. Sommigen hebben kort geleden hun laatste centen gestoken in een nieuwe caravan in de veronderstelling, dat zij er nog jaren van zouden kunnen genieten, maar kunnen die investering nu gaan afbreken.

 

U bent hier