h

Staten laten vaste campinggasten aan hun lot over; SP steunt demonstratie

30 september 2018

Staten laten vaste campinggasten aan hun lot over; SP steunt demonstratie

Foto: Henk Postma / Henk Postma

Vaste gasten worden met hun stacaravans van de Zeeuwse campings verjaagd. Een meerderheid van de Zeeuwse Staten laat hen aan hun lot over. Ondanks een demonstratie van de gedupeerden, bij aanvang van de Statenvergadering. SP´ers uit heel Zeeland trokken zich hun lot wel aan, en deed mee aan de demonstratie.

De vaste stacaravans, waarin de campinggasten veel hebben geïnvesteerd,  moeten wijken voor de massale bouw van luxe vakantiehuisjes. De Statenfractie van de SP vroeg het provinciebestuur om het voor de gedupeerde campinggasten op te nemen. Maar dat werd alleen gesteund door de PvdA, 50-Plus en GroenLinks. Alle andere fracties stemden er tegen.

Vrijwel hetzelfde gebeurde met een motie om een dam op te werpen tegen de wildgroei van vakantiehuisjes op campings langs het Veerse Meer, al kreeg die iets meer steun, namelijk ook van D66 en ChristenUnie.

De andere partijen (VVD, SGP, CDA, PVV, PvZ en ZL) vonden het in het geheel niet nodig iets te ondernemen tegen de voortgaande verstening van de mooiste plekjes langs de Deltawateren.

Zie ook de videoreportage van de SP over de demonstratie https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/campinggasten-protesteren-wij-willen-niet-wijken-voor-het-grootkapitaal~ae1be086/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web 

U bent hier