h

Ger van Unen opnieuw lijsttrekker SP Zeeland

2 december 2018

Ger van Unen opnieuw lijsttrekker SP Zeeland

Foto: Henk Postma / Henk Postma

Fractievoorzitter Ger van Unen uit Hulst trekt komend jaar opnieuw de lijst van de SP voor de Statenverkiezingen. Dat blijkt uit de kandidatenlijst die zaterdag, tijdens de regioconferentie in Terneuzen, is vastgesteld door afgevaardigden van de plaatselijke afdelingen in Zeeland.

Ook de andere  Statenleden van de SP staan bovenaan de lijst, behalve Ronald Viergever uit Zonnemaire. Hij gaf aan een paar stappen terug te willen doen, en een lagere plek te prefereren. Op plaats drie staat nu John Kruiver uit Borsele

De top-10 van de lijst ziet er als volgt uit: 1. Ger van Unen uit Hulst, 2 Sylvia Tuinder uit Middelburg, 3. John Kruiver uit Borsele, 4 Sjaak Rijkse uit Vlissingen, 5. Petra Coret uit Vlissingen, 6 Alex de Burger uit Hulst, 7 Pieter Peul uit Vlissingen. 8 Marianne de Leeuw uit Goes. 9 Theo Korevaar uit Tholen, 10 Annie Gerarts uit Sluis.

De lijst telt 35 namen. Kees Slager uit Tholen, voormalig Eerste Kamerlid van de SP, sluit de rij als lijstduwer.

Tijdens de regioconferentie is ook het Zeeuws verkiezingsprogramma vastgesteld. Nadat de bijdragen en suggesties vanuit de afdelingen er in zijn verwerkt, wordt het binnenkort hier gepubliceerd.

Tijdens de conferentie was ook Europarlementariër Tiny Kox van de SP aanwezig. Hij keerde zich tegen de tolheffing bij de Westerscheldetunnel en de verrommeling van het landschap. Ook benadrukte hij dat voorzieningen voor iedereen bereikbaar en betaalbaar moeten zijn.

Op de foto SP-Lijsttrekker Ger van Unen uit Hulst (vooraan in het midden),  geflankeerd door de overige gekozen SP´ers voor de eerste tien plaatsen op de kandidatenlijst. V.l.n.r:  Marianne de Leeuw uit Goes (plaats 8), John Kruiver uit Borsele (plaats 3), Alex de Burger uit Hulst (plaats 6), Petra Coret uit Vlissingen (plaats 5), Sylvia Tuinder uit Middelburg (plaats 2),  Pieter Peul uit Vlissingen (plaats 7), Sjaak Rijkse uit Vlissingen (plaats 4) en  Annie Gerarts uit Sluis (plaats 10).

U bent hier