h

SP signaleert problemen door uitvallen van bussen

31 maart 2022

SP signaleert problemen door uitvallen van bussen

Foto: SP

De fractie van de Socialistische Partij stelt in de aanstaande Statenvergadering vragen over het uitvallen van buslijnen vanwege ziekte van chauffeurs. Aanleiding voor deze vragen zijn klachten die de SP fractie heeft ontvangen van reizigers. Bijvoorbeeld van een oudere dame, die met lijn 20 naar Hulst wilde reizen. Haar werd verteld dat deze bus uitgevallen was en haar werd geen alternatief aangeboden. Ze heeft een uur op het station in Terneuzen staan wachten op de volgende bus. Een andere melding was van een reiziger die met de voorlaatste bus van Goes naar Terneuzen reisde. Haar werd verteld dat ze geluk had, want de laatste bus was uitgevallen.

SP Statenlid Alex de Burger: “Op zich  begrijpen we best wel dat er door de krapte op de arbeidsmarkt en door uitval vanwege corona problemen kunnen zijn bij Connexxion. Wij willen als verantwoordelijken, dat als er problemen zijn, we daarover geïnformeerd worden en dat de reizigers die dit overkomt niet aan hun lot overgelaten worden. Het zal je maar gebeuren dat je ’s avonds in het donker op het busstation van Terneuzen, in the middle of nowhere, strandt.”  

De SP hoopt dat als we in de Statenvergadering antwoord krijgen van de gedeputeerde, dat hij dan ook al heeft nagedacht over de oplossing van dit probleem. De SP vindt - zoals de NS dit soort problemen oplost, bijvoorbeeld door een alternatief aan te bieden - dat dan reizigers goed geholpen worden.

Reactie toevoegen

U bent hier