h

De Socialistische Partij doet een oproep aan de boeren

5 oktober 2022

De Socialistische Partij doet een oproep aan de boeren

Foto: SP / Zeeuwse Vlag

De fractie van de Socialistische Partij in Zeeland gaat vrijdag 7 oktober tijdens de vergadering van de Provinciale Staten in Middelburg een motie indienen waarin zij de Zeeuwse boeren en de inwoners van Zeeland die solidair zijn met de boeren, oproept om de Zeeuwse vlag uit te hangen in plaats van de omgekeerde Nederlandse Vlag.

De Provincie Zeeland is bezig om de omgekeerde Nederlandse vlaggen die op de openbare weg hangen, te verwijderen. Op de landerijen van diverse boerenbedrijven hangen nog steeds deze omgekeerde vlaggen. De SP vindt met de Provinciale Staten dat boeren zeker het recht hebben om te protesteren. Wij zijn trots op de boeren. De Zeeuwse boeren zijn ook trots op Zeeland.

In Zeeland moeten naast de boeren ook de industrie en de scheepvaart hun deel bijdragen. We zullen het allemaal samen moeten oplossen en we zullen rekening moeten houden met elkaar. Hierin staan het provinciebestuur en de boeren niet tegenover elkaar maar naast elkaar.

De SP hoopt hierbij dat de andere partijen deze motie mede in willen dienen of willen steunen. SP statenlid Alex de Burger: “In Zeeland pakken wij het stikstofprobleem op de Zeeuwse manier aan. Daar hebben de Zeeuwse boeren vertrouwen in. Het is tijd dat we dat ook zichtbaar maken voor de buitenwereld”.

Reactie toevoegen

U bent hier