h

Ook Zeeuwse SP afdelingen op een vol Beursplein in Amsterdam

13 februari 2023

Ook Zeeuwse SP afdelingen op een vol Beursplein in Amsterdam

Foto: SP

Steeds meer mensen kunnen hun energierekening niet betalen. Duizenden mensen kwamen naar het Volksprotest op het Beursplein in Amsterdam. Op deze symbolische plek, bij de aandelenbeurs, maakten ze duidelijk dat onze energie geen ‘markt’ behoort te zijn en dat de winsten van energiebedrijven niet naar aandeelhouders behoren te gaan maar ingezet moeten worden om de energierekening te verlagen.

Voordat onze energiebedrijven werden geprivatiseerd waren deze veelal in handen van gemeenten en provincies. De SP ziet de komende Provinciale Staten verkiezingen dan ook als de volgende kans om zeggenschap over onze energie terug te pakken.

Foto: SP

Met een bus vol SP-ers uit alle afdelingen in Zeeland en de afdeling Bergen op Zoom togen we naar Amsterdam om ons volksprotest kracht bij te zetten. 

     
     

De Volkspetitie van de SP om de energie te nationaliseren en de rekening te verlagen is inmiddels meer dan 115 duizend keer getekend. Energie is een basisbehoefte die voor iedereen betaalbaar moet zijn, daarom wil de SP weer terug naar provinciale energiebedrijven.

Omdat het anders KAN! Omdat het anders MOET!

Foto: SP

De Volkspetitie van de SP om de energie weer in eigen handen te krijgen is al meer dan 115.000 keer ondertekend en wij roepen iedereen op om dit te blijven doen. Teken de petitie HIER!

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier