h

Zeeuwse afdelingen samen in actie

7 februari 2023

Zeeuwse afdelingen samen in actie

Foto: SP

Afgelopen zaterdag hebben de Zeeuwse SP-afdelingen de handen (en voeten) ineen geslagen voor een SuperZaterdag in Terneuzen. Thema : "Nationaliseer de energiebedrijven". Zij gingen steun ophalen voor de volkspetitie om de rekening te verlagen en de energie te nationaliseren. Deze volkspetitie is al meer dan 100 duizend keer getekend.

Foto: SP

“Terwijl in veel huizen mensen hun verwarming nauwelijks aan durven zetten omdat ze de rekening niet kunnen betalen, maken energiebedrijven miljarden winst. Voor de privatisering hadden veel provincies zeggenschap over de energie. De Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart zijn daarom een belangrijk moment: pakken we onze energie terug en verlagen we de energierekening? Of blijven we voor de winsten van de aandeelhouders van de energiebedrijven betalen?,” zegt SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen.  

Foto: SP

     

Foto: SP
      
Foto: SP
Op die SuperZaterdag werd ook de aftrap gegeven voor de campagne van de Provinciale Verkiezingen. Ger van Unen - al 12 jaar actief voor de SP in onze provincie - was dan ook prominent aanwezig, ondersteund door voormalig Tweede Kamerlid Henk van Gerven uit Oss. De Tomatensoep van Fons mocht natuurlijk niet ontbreken.

"Bedankt Terneuzen voor het warme welkom, de goede gesprekken en de vele handtekeningen onder de petitie. En natuurlijk een hartelijk welkom voor de 10 nieuwe leden" aldus SP lijsttrekker Ger van Unen.

Het is een opmaat naar het Volksprotest dat de SP op 11 febuari organiseert op het Beursplein in Amsterdam. Ook Zeeland zal daar vertegenwoordigd zijn.

Kom ook naar het Volksprotest op 11 februari, er rijden gratis bussen vanuit Vlissingen, Middelburg, Goes en Wouwse Tol.
https://kostenomlaag.sp.nl/volksprotest

 

Reactie toevoegen

U bent hier