h

De eerste Roze Zaterdag in Zeeland

16 juni 2023

De eerste Roze Zaterdag in Zeeland

Foto: Marja Snoeren / SP Zeeland

Ger van Unen, Statenlid van Zeeland namens de Socialistische Partij, is van kleur verschoten tijdens de Statenvergadering van vandaag. Normaal gesproken in de SP-kleur knalrood, maar speciaal vandaag in  het roze. Want morgen is het een speciale dag voor Zeeland: De eerste Roze Zaterdag in Zeeland.

Ger van Unen: "En dat is hard nodig. Zelfs nu in 2023 leven er mensen/jongeren die niet durven uit te komen voor wat ze zijn, voor wat ze voelen". De emancipatie is in onze provincie nog niet klaar. En er wonen in Zeeland ook mensen die te maken met agressie en geweld als ze uitkomen voor hun geaardheid.

De SP vindt het jammer dat dit provinciebestuur niet als een blok achter deze mensen gaat staan. Dat we morgen hier bij dit huis niet de regenboogvlag ophangen om deze speciale dag met hen te vieren. Daar hebben we het tijdens een vorige Statenvergadering over gehad, en daarbij verschuilen U zich achter een protocol. Dus als u Ger vandaag ziet in haar roze kleding dan kunt u niet anders meer dan aan de speciale dag van morgen denken. "En eigenlijk wilde ik ook een roze bril opzetten om samen met u de jaarstukken te bespreken. Maar dat kunnen we beter doen met een heldere blik", aldus Ger.

Zien we u morgen ook in Goes?

Reactie toevoegen

U bent hier