h

Voormalig Raads- en Statenlid Sjaak Rijkse overleden

25 oktober 2023

Voormalig Raads- en Statenlid Sjaak Rijkse overleden

Foto: Rob van Willigenburg

Op dinsdag 24 oktober is Sjaak Rijkse in zijn woonplaats Vlissingen overleden.  Hij was al enige tijd ernstig ziek. Sjaak was jarenlang voor de SP actief in de Zeeuwse politiek, in zijn woonplaats Vlissingen als gemeenteraadslid en in de Provinciale Staten als statenlid. Sjaak is 68 jaar geworden.

Wat was hij trots dat hij vorige week nog de zilveren tomaat heeft mogen ontvangen, als erkenning voor zijn jarenlange strijd voor een rechtvaardige samenleving. Of het nou ging om meer blauw op straat, sluiting van een buurtsuper, openbaar vervoer, problemen bij Orionis of Sabewa, de Toltunnel, de marinierskazerne, de Piek, het Nollebos of het toeslagenschandaal, Sjaak streed altijd voor een betere samenleving op basis van solidariteit, menselijkheid en gelijkwaardigheid. Voor een Vlissingen en voor een Zeeland waarin iedereen meetelt, ongeacht afkomst en inkomen.

Naast een fijne collega en een gedreven politicus was hij een echte socialist en een fijn mens. Warm, betrokken en strijdbaar. Wij gaan hem enorm missen en we wensen zijn zoon heel veel sterkte toe.

 

Reactie toevoegen

U bent hier