h

Succes: SP-Motie voor halte lijn 19 in Antwerpen aangenomen

7 juli 2024

Succes: SP-Motie voor halte lijn 19 in Antwerpen aangenomen

Foto: Marja Snoeren

SP Zeeland heeft afgelopen vrijdag 5 juli 2024 tijdens de vergadering van Provinciale Staten een motie ingediend voor het behoud van een halte voor lijn 19 in Antwerpen. Lijn 19 was ook wel bekend als de Bredabus.

Sinds 1 juli rijdt deze bus niet meer naar Breda, maar via de Liefkeshoektunnel naar Roosendaal. Vanwege de werkzaamheden in en rond Antwerpen had de Bredabus vaak enorme vertragingen. De route via Roosendaal levert tijdwinst op voor de studenten en andere reizigers naar Breda. Bovendien kan je vanuit Roosendaal ook overstappen op de trein naar bijvoorbeeld Rotterdam.

Deze bus stopt echter niet in Antwerpen. Lijn 19 heeft altijd een halte in Antwerpen gehad, en volgens de SP moet dat ook zo blijven. Ger van Unen: "Een deel van de inwoners van Hulst werken, gaan naar school, winkelen of maken gebruik van het ziekenhuis in Antwerpen. Antwerpen is de dichtstbijzijnde grote stad voor inwoners van Hulst en er is behoefte van de inwoners van Hulst om Antwerpen te kunnen bereiken met het openbaar vervoer."

Vandaar dat de SP een motie ingediend heeft voor een halte aan de P+R van Stabroek (pal aan de snelweg) of een andere gunstige locatie, waarvandaan reizigers kunnen overstappen op de snelbus naar Antwerpen. Een fiks aantal fracties hebben deze motie mede ingediend en alle fracties in Provinciale Staten hebben deze motie gesteund! De gedeputeerde heeft aangegeven opdracht te geven aan de vervoerder (Connexxion) om dit zo snel mogelijk te gaan regelen. We houden het scherp in de peiling!

Reactie toevoegen

U bent hier